Siker

Amikor az alma nem esik messze a fájától – Híres anyák és lányaik

A kislányok általában olyanok szeretnének lenni, mint anyukájuk; hordják a ruháikat, felpróbálják a magas sarkúikat, amikben kis lábuk még szinte elveszik. Később azonban már inkább a külvilágnak fog feltűnni, hogy milyen mértékben is hasonlítunk édesanyánkra, hiszen míg egyeseknél nem annyira szembetűnő, addig sok anya-lánya páros akár ikertestvérek is lehetnének. Mi a sztárvilágból válogattunk példákat a „mint két tojás” effektusra.

A sztáranyukák, főleg Amerikában, rettentően ügyelnek arra, hogy kislányuk már a születésétől kezdve különleges bánásmódban részesüljön. A legdrágább dizájnerruhákat adják rájuk, és azt akarják, hogy az ő kislányuk legyen a legszebb sztárcsemete Hollywoodban. Ezek a kislányok azonban van, hogy jó időre eltűnnek a szemünk elől, aztán mikor viszontlátjuk őket, elképesztően meglepődünk, ha szinte kiköpött másai lettek közben híres édesanyjuknak. Valószínűleg nincsenek a legkönnyebb helyzetben ezek a „gyerekek”, hiszen híres anyukájuk mellett nehéz úgy karriert építeni, hogy ne legyenek beskatulyázva, miszerint csak azért tartanak ott, ahol, mert híres szülők gyermekei. Így van, aki inkább a reflektorfénytől távol maradva próbálja élni életét, valaki pedig anyukája nyomdokaiba lép, vagy a szórakoztatóipar más területén kamatoztatja szépségét és tehetségét.

Goldie Hawn és Kate Hudson

Az egyik leghíresebb anya-lánya páros kétségkívül Goldie Hawn és Kate Hudson. Goldie már élete második filmjéért, a Kaktusz virágáért Oscar-díjat kapott, ami után megszámlálhatatlanul sok sikeres filmben láthattuk. Színészi pályája valószínűleg erősen inspirálta lányát, Kate-et, hiszen abszolút a nyomdokaiba ért édesanyja sikereinek, ráadásul, bár még Oscar-díjat nem nyert, egyszer már majdnem övé lett az aranyszobrocska. Külső hasonlóságuk még a vaknak is feltűnik, vörös szőnyeges közös megjelenéseiken pedig tisztán látszódik az összhang közöttük.

 

Vanessa Paradis és Lily-Rose Depp

Lily-Rose szülei korántsem mondhatóak ismeretlennek, hiszen édesanyja a francia színésznő Vanessa Paradis, míg apukája nem más, mint Johnny Depp. A sztárszülők 14 éven keresztül alkottak egy párt, és két gyermekük született, Jack és a 18 éves Lily-Rose. A gyönyörű „kislány” le sem tagadhatná finom francia külsejét és gyönyörű édesanyja vonásait. Nem csoda, hogy ezzel a külsővel elkezdett modellkedni, fiatal kora ellenére pedig már a Chanel egyik legnagyobb arcává vált.

 

Cindy Crawford és Kaia Gerber

Cindy Crawford a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb neve volt a divatvilágban, aligha volt olyan ember, aki ne ismerte volna. Az alig 16 éves lánya pedig szinte a megszólalásig hasonlít legendás modell édesanyjára. Olyannyira, hogy ez a hasonlóság már szinte félelmetes. Ezek után senki nem lepődött meg, amikor a kis Kaia anyja nyomdokaiba lépve elkezdett modellkedni, ráadásul nem kis sikerrel. Crawford valószínűleg elképesztő büszke lányára, akiről szemrebbenés nélkül elhihetnénk, hogy Cindy fiatalkori önmaga.

 

Reese Witherspoon és Ava Phillippe

Következő, egyben utolsó híres anya-lánya párosunk láttán szintén nincs kétségünk afelől, hogy a genetika hatalma félelmetesen zseniális. Ava szülei nem mások, mint a kilencvenes évek mondhatni kultfilmjének számító Kegyetlen játékok két főszereplője: Reese Whiterspoon és Ryan Phillippe. És bár a híres színész apuka szintén igen jó génekkel lett megáldva, Avára nézve teljesen egyértelmű, hogy a „kislány” kiköpött anyja. Szemmel láthatóan tőle örökölte Reese jellegzetes, szív alakú arcát, szemét és orrát is, ráadásul ugyanolyan hajuk miatt minden tréfa nélkül össze lehet őket téveszteni.