Siker

Jelek arra, hogy valaki irigy ránk

Az irigység soha nem pozitív dolog, főleg, ha egy barátnak hitt ismerősünk kezd el velünk kapcsolatban furcsán viselkedni. Érdemes jól végiggondolni, hogy kik azok az ismerőseink, akik valóban mellettünk állnak, és kik azok, akik belül valószínűleg rosszat akarnak nekünk. Összeszedtünk pár egyértelmű jelet arra, ha valaki a közelünkben irigy ránk.

Őszintétlen dicséret

Ha valaki irigykedik ránk, akkor valószínűleg rossz érzés neki, amikor meg kell minket valami miatt dicsérni. Ezért amikor ez megtörténik, az a legtöbb esetben hamis, amit érezhetünk a hanglejtésén és az arckifejezésén is, ezenkívül nagy eséllyel passzív agresszív módon fog reagálni. Ezek az emberek nagyrészt próbálják titkolni az irigységüket, így minden erejükkel azon vannak, hogy tettessék ennek ellenkezőjét.

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Lekicsinylik a sikerünket

Teljesen mindegy, mit érünk el, vagy milyen keményen dolgoztunk meg érte, az irigy ismerőseink minden esetben úgy próbálják azt beállítani, mintha nem érdemeltük volna ki azt a bizonyos eredményt. Megkérdőjelezik, miért is kaptuk azt a bizonyos elismerést, és meggyőzik magukat, és megpróbálnak mást is arról, hogy egyáltalán nem dolgoztunk meg az elismerésért, sőt, biztos, hogy valami más lehet a háttérben, például protekció.

Pletyka

Az irigy emberek minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy kibeszélhessenek minket a hátunk mögött. Ezek a személyek a legtöbb esetben a szemünkbe nem mondják el, ha problémájuk van velünk, vagy negatív véleményük, ennek ellenére mindenki másnak beszámolnak aktuális, velünk kapcsolatos érzéseikkel. Ezzel önigazolást szeretnének kapni azzal kapcsolatban, hogy igazuk van, hiszen ha sok embert állítanak maguk mellé, attól úgy érzik, hogy van valóságalapja a rosszindulatú megjegyzéseiknek.