Siker

Ők a világ legidősebb szupermodelljei – bőven az 50 fölött

A modellvilágot a fiatalok uralják, de azért akadnak üdítő és kortalan kivételek is ezalól. Lássuk azokat a modelleket, akikért 50 felett még mindig magazinok és divatcégek versengenek.

50 felett akkor sem áll meg az élet, ha a divatvilágról van szó. Nemcsak a tervezők életében jöhet el ekkor a kiteljesedés ideje, hanem modelljeik is új virágkorukat élhetik.

Daphne Selfe

A 90 éves Daphne Selfe, a világ legidősebb modellje még a ’40-es években kezdte karrierjét, mely azóta is töretlen. Azt, hogy ilyen nagyszerűen tartja magát közel a százhoz, egészséges életmódjának és a rendszeres sportnak köszönhető, melybe a jóga is beletartozik.

 

Carmen Dell’Orefice

Carmen Dell’Orefice idén töltötte be a 87. évét, és még mindig a pályán van. 1931-ben született Amerikában, édesanyja magyar, édesapja pedig olasz volt. A modell már 15 évesen a Vogue címlapjára került, emellett színészkarrierjét is építgette, majd egy időre visszavonult, hogy azután újra felbukkanjon a magazinok lapjain. Nemcsak a külseje miatt érdemel szót, 80 évesen avatták díszdoktorrá a Londoni Művészeti Egyetemen.

 

Maye Musk

Máshonnan is ismerősen cseng Maye Musk neve? Ez nem véletlen, ugyanis ő a Tesla vezetőjének, Elon Musknak az édesanyja. A 70 éves hölgy 1969-ben, 21 évesen jutott a Miss Dél-Afrika döntőjébe, modellkarrierje azóta is él és virul, ő azonban nem elégedett meg ennyivel. Dietetikusként, majd táplálkozástudósként szerzett diplomát.

 

Christie Brinkley

Christie Brinkley amerikai modell, színésznő és üzletasszony 1954-ben született, és a ’70-es években szerzett világhírnevet a Sports Illustrated Swimsuit magazin borítófotóival. 25 éven keresztül volt a CoverGirl kozmetikai márka arca, és még ma is többször kérik fel fotózásokra, divatbemutatókra. Emellett számos más területen is kipróbálta magát: a fotózásban, az írásban és a tervezésben, emellett emberi jogi és környezetvédelmi aktivista.