Siker

4 dolog, amit nem tudtunk Cameron Diazról

Ma ünnepli 46. születésnapját Cameron Diaz, ennek alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet a jelenleg visszavonultan élő modell-színésznő pályafutásáról.

A színésznőnek nem volt filmes múltja, de még színészi előképzettsége sem, amikor 1994-ben többszöri meghallgatás után kiválasztották A Maszk című film egyik főszerepére. Pályafutása kezdete után 20 évvel, 2014-ben egy időre visszavonult a filmezéstől, azóta nem is szerepelt újabb filmben. Addig sem tölti azonban haszontalanul az időt, leginkább az egészséges életmód népszerűsítésével foglalkozik, és két könyvet is írt a témában.

Latin gyökerekkel rendelkezik

Diaznak csak a neve utal latin származására, pusztán szőke haja és kék szeme alapján nem gyanakodnánk déli felmenőkre. A színésznő 1972. augusztus 30-án született San Diegóban, édesanyja a külkereskedelemben, kubai gyökerekkel rendelkező édesapja pedig az olajiparban dolgozott.

Nem híve a közösségi médiának

A legtöbb hírességtől eltérően nem érzi szükségét, hogy nap mint nap friss fotókkal adjon hírt magáról a közösségi médiában, mint Facebook- és Instagram-oldalán láthatjuk, mai léptékkel mérve viszonylag ritkán  jelentkezik új poszttal. Nagyon úgy tűnik, jól elvan az offline világban.

Középiskolás kora óta táncol

Cameron Diaz életének hamar része lett a tánc, a Long Beach Polytechnic High Schoolban, ahová járt, a Polyettes nevű tánccsoport tagja volt, akik többek között focimeccsek szüneteiben léptek fel. Tánctudását aztán a Charlie angyalainak egyik jelenetében is megcsillogtatta, mint a rendező elmondta, ő egy született táncos, nagyon hamar megtanulta a koreográfiát.

Részt vett a kosztümök tervezésében

A Charlie angyalai nemcsak ebből a szempontból említésre méltó, hanem azért is, mert a színésznő részt vett a saját öltözékeinek tervezésében Joseph Aulisi kosztümtervezővel. Diaz egyébként is jól érezte magát a forgatáson, mint a Vogue-nak elmondta, egy igazi mestertől tanulni kungfuzni, egyik szép ruhát a másik után viselni és a legjobb barátnőivel lógni – nem éppen büntetés.