Siker

Így oldhatjuk meg a délutáni szundit a munkahelyünkön

Az óvodában van utoljára lehetőségünk a délutáni alvásra, onnantól kezdve sem az iskolában, sem a munkahelyünkön nem nézik jó szemmel, ha néhány percet szundítunk. Pedig bárkivel előforulhat, hogy valamiért a szokásosnál fáradtabb, jobban kimerül a délelőtti munkában és úgy érzi, hogy szüksége lenne egy kis alvásra, ejtőzésre. Mit lehet ilyenkor tenni? Mutatunk néhány ötletet: így oldhatjuk meg a délutáni szundit a munkahelyünkön.

A délutáni szundinak igen áldásos hatásai lehetnek, a szakemberek szerint egy körülbelül 20 perces alvás után sokkal frissebbek és hatékonyabbak lehetünk, mint előtte, vagyis ha úgy érezzük, hogy szükségünk van egy kis ejtőzésre, nyugodtan heveredjünk le valahová és aludjunk néhány percet. De mi történik akkor, ha a munkahelyünkön ér el bennünket ez a fáradtság? Valószínűleg senki nem nézné jó szemmel, ha arccal az asztalunkra borulva horkolnánk délután kettőkor, miközben mindenki végzi a saját munkáját. Pedig ha bárki megtehetné, hogy olykor-olykor aludhasson 15–20 percet, mert úgy érzi, szüksége van egy kis szundira, hogy folytatni tudja a munkáját, lehet, hogy valóban hatékonyabb munkavégzés folyna a cégnél. Akárhogy is, amíg nincs legális alvásidő, szakíthatunk magunknak – és remélhetőelg senki nem tudja meg. Mutatunk néhány ötletet: így oldhatjuk meg a délutáni szundit a munkahelyünkön.

Fotó: iStock.com/cyano66

Fotó: iStock.com/cyano66

Üljünk be az autónkba: a parkoló kocsik között vélhetően senkinek nem tűnik fel, hogy épp elszunnyadtunk egy kicsit.

Foglaljuk le a tárgyalót: ha éppen senki nem használja és nincs is előjegyzés rá, foglaljuk le a tárgyalót, húzzuk be a redőnyöket és aludjunk egyet.

Aludjunk a saját íróasztalunknál: persze nem minden esetben járható ez a módszer. Ha saját irodánk van, könnyen megtehetjük, de ha eldugottabb helyen vagyunk, nem látnak ránk a kollégák, akkor is kipróbálhatjuk.

Menjünk tárgyalni: nem kell mindenkinek tudni, hogy kivételesen nem egy fontos üzleti partnerrel találkozunk, hanem hazaugrunk fél órára aludni.

Ebédszünet: ugyancsak megtehetjük, hogy az ebédszünetet egy kis délutáni szundizásra használjuk fel.