Siker

3 motiváló film, ha a karrierünk mélyponton van

Előfordul olykor, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnénk. Nincs ezzel semmi gond, ha képesek vagyunk odafigyelni az előttünk álló következő lépésre, hogy elkerüljük azt a bizonyos szakadékot. Azonban néhányan mégis beleesnek, de itt van pár erőt adó példa arra, hogy mindig van megoldás megtalálni a minket szolgáló jobb életet egy kevéske kitartással.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)

Amikor valaki azt mondja egy álmunkra, hogy hülyeség, elérhetetlen, és szálljunk már le a földre, akkor ahelyett, hogy neki hinnénk, érdemes lenne továbbra is küzdeni azért, amit szeretnénk megvalósítani. Egy apa szemszögéből ismerhetjük meg egy szétszakadt család történetét ebben a filmben, akiknek anyagi problémái a hajléktalansághoz vezettek. Azonban az apa álma megrendíthetetlen volt, és bár annyi akadállyal nézett szembe egyszerre, mint egy tucat ember több élete során, ő mégis hitt az önmegvalósításban és önmagában. Megtalálta a boldogság és a siker útját, ami követendő példa lehet mindannyiunk számára. A legnagyobb mélypontnál ezt a filmet nézve rájövünk, hogy nincs lehetetlen – és talán nem is akkora az a probléma, bármi is legyen az.

A mintadiák (Front of the Class)

Sajnos sok emberből hiányzik a kitartás, csak mert átlagosnak gondolja magát, de ez téves elképzelés. Mindannyian egyéniségek vagyunk, nincs két egyforma ember a világon. A mintadiák főszereplője zseniálisan megmutatja, hogy bár az emberek hajlamosak az ítélkezésre, amiből sokszor hátrányuk származhat az élet különböző területein, az álmainkat mégis képesek vagyunk elérni, ha teszünk értük. Mégpedig egy nagyon ritka idegrendszeri betegségben – a Tourette-szindrómában – szenvedő ember szemüvegén keresztül, aki nemhogy eléri, amit akart, de másokat maga mögött hagyva a legjobb lesz benne.

A békés harcos útja (Peaceful Warrior)

Egy olyan film, amiről nem lehet eleget beszélni. Ugyan sok hasonlót találunk a motiváció, a kitartás és a sport kategóriájában, de ez az egyetlen, ami valóban mély üzenetet hordoz magával, ráadásul megtörtént esemény is, amiben nincsen mellébeszélés. Egy karrierjét kettétörő drámán átesett fiatal sportoló életét mutatja be, aki bár zöldfülű, szerencséjére a semmiből érkezik hozzá a megfelelő tanító, aki az élet nagy igazságaira hívja fel a figyelmet. Az újdonsült mester annyi bölcsességgel halmoz el minket a film közben, hogy a végére bennünk is tudatosodik, hogy lehetetlen nincs, és újult erővel indulunk neki céljaink és vágyaink megvalósításának.