Siker

Ezt a 6 dolgot tartsuk szem előtt, hogy megvalósulhassanak a pozitív gondolataink

A pozitív gondolkodás fontos, többek között ennek köszönhetjük a különféle sikereinket – azt mondják, bevonzzuk az életünkbe a jó dolgokat ezáltal. Viszont könnyen előfordulhat, hogy valamit nem jól csinálunk, hiba kerül a rendszerbe, és bárhogy is szeretnénk, valamiért mégsem teljesülnek azok a dolgok, amikre koncentrálunk. Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmünket? Íme egy kis segítség: ezt a 6 dolgot tartsuk szem előtt, hogy megvalósulhassanak a pozitív gondolataink.

Azt hihetnénk, hogy a pozitív gondolatok megvalósulásához elegendő lehet annyi, hogy valami eszünkbe jut, számunkra megfelelőnek tűnik, nagyon akarjuk, és akkor, hipp-hopp, megvalósul. A valóságban azonban ez korántsem ilyen egyszerű, illetve egyeseknek az, mások meg úgy érezhetik, hogy sosem jön össze nekik semmi. Mire érdemes figyelni? Ezt a 6 dolgot tartsuk szem előtt, hogy megvalósulhassanak a pozitív gondolataink.

Biztos, hogy a legmagasabb jó felé tart az elménk?

Az elme szereti a stratégiákat és a dolgok kielemzését. Ötleteket gyűjtünk és terveket gyártunk, illetve hajtunk végre. De megpróbáltuk már azt, hogy ehelyett nyitottak maradjunk, illetve az elménk nyitott maradjon bármilyen lehetőségre? Hiszen lehet, hogy az univerzum valami sokkal jobbal rukkol elő, mint ami az elménkben megszülethetett. Ha például új munkahelyet szeretnénk, vagy új lakótársat, ne vesszünk el a részletekben, hagyjuk egy kicsit sodródni magunkat.

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Figyeljünk a jelekre

Tanuljuk meg észrevenni a legapróbb jeleket is, amelyek megmutathatják, hogy merre érdemes továbbhaladnunk, és mi az, amit inkább el kellene engednünk. Amikor valami nagy változás előtt állunk, olyankor az univerzum elkezdi küldeni ezeket a jeleket, amik utat mutathatnak számunkra arról, hogy melyik is lehet a helyes(ebb) irány.

Kerüljük az ítélkezést és a negatív gondolatokat

Igyekezzünk a nap minden pillanatában optimisták maradni és a dolgok jó oldalát látni. Olykor ugyanis elég egy pici tévedés, ballépés, egy rossz gondolat vagy egy meggondolatlan kijelentés, amivel egy csapásra megváltozhat minden körülöttünk, és ha addig úgy is tűnt, hogy sikerül megvalósítanunk a tervünket, végül dugába dőlhet minden, illetve másfelé terelődhet az életünk.

Tartsuk szem előtt azt, hogy mit szeretnénk

Az emberek hajlamosak arra, hogy megteszik az első lépést, megfogalmazzák, mit szeretnének, majd azt hiszik, hogy ezen túl már nincs is más dolguk, mintsem várni, hogy megvalósuljon a kívánságuk. Nos, ez korántsem így van: fontos, hogy amit szeretnénk, az folyamatosan az elménkben legyen, csupa pozitív gondolattal körbevéve. Beszéljünk róla a barátainkkal, családtagokkal, ismerősökkel – így biztos, hogy szem előtt tarthatjuk, és minél többször elmeséljük, mit szeretnénk, talán annál valóságosabbá is válhat az.

Fotó: iStock.com/Poike

Fotó: iStock.com/Poike

Fejlesszük a felismerő képességünket, legyünk éberek

A jelek fontosságáról már szóltunk – fontos, hogy a megérzéseinkre hagyatkozzunk, amikor úgy érezzük, hogy az intuíciónk olyan erős, hogy lehetetlen nem arra hallgatni még akkor is, ha elsőre (és másodikra) képtelenségnek is tűnik, amit a megérzésünk sugall. Fontos, hogy felismerjük, mi az, amit az univerzum üzen, és mi az, ami csak a mi fantáziánkban, a mi gondolatainkban van.

Legyen meg a saját rituálénk

Ahhoz, hogy a pozitív gondolatok, illetve azok révén az elképzeléseink megvalósuljanak, fontos, hogy meglegyen a saját rituálénk, amit rendszeresen elvégzünk, ezzel is nap mint nap végiggondolva, vizualizálva mindazt, amit szeretnénk elérni.