Siker

A 87 éves nagymama, aki Paintben rajzol!

A legtöbb nagymama általában a kertben játszik az unokákkal, kötöget vagy főz, ám Concha García Zaera olyan hobbit választott, ami alapjáraton egyáltalán nem jellemző a tipikus idős nőkre. Concha ugyanis rajzol, de nem papírra veti ezeket, hanem Paintben készíti el műveit.

A korántsem szokványos nagyi azután fedezte fel a Paint adta lehetőségeket, mikor unokái vásároltak neki egy számítógépet. Innentől kezdve teljesen rabjává vált.

„A férjem rosszul érzi magát, vigyáznom kell rá, ezért csak ritkán mozdulhatok ki itthonról. Eleinte apró dolgokat rajzoltam: egy házat, aztán a következő nap egy hegyet. Lépésről lépésre haladtam minden egyes részlettel, az eredmény pedig egy gyönyörű valami lett” – mondta Zaera.

Inspirációit nem képzeletéből meríti, inkább azokból a képeslapokból, amiket régen férje küldött neki. Egyébként körülbelül két hétbe telik az újdonsült Paint-művésznek, mire befejez egy igazán részletgazdag rajzot, amelyeket unokája tanácsára a különböző közösségi oldalakon oszt meg. Követői mostanra elérték a 100 ezret is!

Aki rajzolt már paintben az tudja, hogy a program ugyan egyszerű, de esztétikus képeket alkotni vele koránt sem az. A színválaszték eléggé harsány, ami alapvetően meghatározz a kép hangulatát. Zaera azonban pixelről-pixelre, pontról-pontra kidolgozott képeket készít. Minden apró kis részletre odafigyel. A legtehetségesebb grafikusok is fejet hajthatnak előtte, hiszen ilyen bonyolult képeket a legprofibb szerkesztő programokkal is nehéz rajzolni, arról nem is beszélve, hogy mindezt 87 évesen nagyon nehéz megtanulni. Nem csoda, hogy ennyien ámulatba estünk a türelmétől és tehetségétől.

„Nem igazán értem, miért örvendenek ekkora népszerűségnek a rajzaim. Azt gondolom, egyszerű dolgok” – zárta mondanivalóját a szerény nagymama.

View this post on Instagram

Otro. Santorini

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

 

 

View this post on Instagram

¿Os gusta mis ciervos?

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

 

 

 

 

View this post on Instagram

Este lo dibuje hace mucho tiempo

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on