Siker

3 biztos jel arra, hogy a főnököd meg van elégedve veled

A legtöbben folyamatosan arra törekszünk, hogy kedveljen minket a főnökünk, meg legyen velünk teljesen elégedve, és igazán jó viszony alakuljon ki közöttünk. Felettesünk viselkedéséből azonban nem minden esetben könnyű eldönteni, mit is gondol a beosztottairól, vagyis ki az, akivel maximálisan elégedett, és ki az, akivel nem annyira.

Természetesen vannak olyan vezetők, akikkel kapcsolatban egyáltalán nem kérdéses, hogy kik azok, akiket a szívükbe zártak, de valószínűleg a többség inkább igyekszik nem látványosan kimutatni, milyen véleménnyel is van az alkalmazottairól. Azonban ha megfigyeljünk főnökünk viselkedését, szavait, gesztusait, könnyedén leolvashatjuk, hogyan is viszonyul hozzánk. Ezekből a jelekből hoztunk most néhányat.

Fotó: unsplash.com/stefanstefancik

Fotó: unsplash.com/stefanstefancik

Nem csak a jó dolgokkal kapcsolatban ad visszajelzést

Tapasztalatok bizonyítják, hogy ha egy főnök ígéretesnek tart egy alkalmazottat, akkor sok visszajelzést ad neki munkájával kapcsolatban, és nem csupán pozitívakat. Mivel ezeket az embereket minél tökéletesebbre szeretnék „csiszolni”, úgy gondolják, készen állnak több felelősséget vállalni, így igyekeznek a megfelelő irányba terelgetni őket. Ne ijedjünk meg tehát, ha ilyen helyzetbe kerülünk, hiszen ez visszacsatolás arra, hogy főnökünk meg van elégedve a munkánkkal, sőt, a későbbiekben valószínűleg nagyobb szerepet szán nekünk.

Másokat is hozzánk irányít

Előfordult már, hogy a kollégáink kérdéseket tesznek fel a főnökünknek, ő meg hozzánk küldi ezeket az embereket a megoldásért? Ebben az esetben szinte biztos, hogy felettesünk nagyon meg van elégedve a teljesítményünkkel, hiszen ránk meri bízni mások segítését is.

Kérdezget és beszélget

Ha a főnök kifejezetten elégedett egy alkalmazottjával, akkor megenyhülhet, és nemcsak szigorúan az éppen futó projektek iránt érdeklődik, hanem maga a személy hogyléte iránt is. Ha előfordul, hogy felettesünk megkérdezi, hogy vagyunk, mi a helyzet velünk, az azt jelenti közel állunk hozzá.