Siker

Legyünk kreatívabbak ezeknek az egyszerű lépéseknek a segítségével

Saját magunknak tanulunk és rajtunk áll, hogy mit teszünk azért, hogy napról napra jobbak legyünk. Ahogyan a tárgyi tudásunkat, az ismereteinket is fontos bővíteni, úgy nem árt, ha a kreativitásunkat is fejlesztjük – vagy felveszünk néhány olyan szokást, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy kreatívabbak legyünk. Minden tanács jól jöhet, főleg, ha olyanoktól érkezik, akik sokak szerint elismerten kreatívak (voltak). Mutatjuk is, legyünk kreatívabbak ezeknek az egyszerű lépéseknek a segítségével!

Keljünk korán

Mert aki korán kel, aranyat lel, és ez az arany – átvitt értelemben, természetesen – lehet a fokozott kreativitás is. Ernest Hemingway például minden nap hajnali 5 órakor kelt és kezdett írni. Azt mondta, olyankor senki nem zavarta a munkában, ráadásul nyáron is kellemes reggel a hőmérséklet, vagyis a munka is kellemesebben telik. Hidegebb évszakokban pedig felmelegítette az írás.

Ne sziesztázzunk délután, még ha fáradtak is vagyunk – így hamarabb elfáradunk, korán ágyba kerülünk és könnyebb lesz korán kelni!

Forrás: Unsplash/Yanko Peyankov

Fotó: Unsplash/Yanko Peyankov

Sportoljunk minden nap

A rendszeres testmozgás jótékony hatásáról sokat lehet hallani. Többek között a kreativitásunkra is pozitív hatással lehet, ha rendszeresen, akár napi szinten sportolunk valamit. Richard Branson, brit milliárdos üzletember például minden nap elmegy futni, Kurt Vonnegut író pedig rendszeresen elsétált a szomszédaihoz, úszott, valamint fekvőtámaszokat és felüléseket csinált, hogy felfrissüljön, fitt maradjon.

A felmérések szerint az emberek 90 százaléka kreatívabb az edzések után.

Legyen mindig munkánk

Fontos, hogy mindig legyen valami, ami miatt felkelünk reggel, ami rendszert visz az életünkbe – és főként ami frissen tartja az agyunkat és gondolkodásra késztet. Nem baj, ha nem az álommunkánk az, amíg meg nem találjuk az igazi állást, addig is dolgozzunk valamit. Philip Glass amerikai zeneszerző vízvezetékszerelő volt, Stephen King pedig iskolában tanított, mielőtt sikeres író lett.

Tanuljunk meg bárhol, bármikor dolgozni

Vagyis nem számít, hogy éppen hol járunk, ha úgy adódik, ne legyen akadálya a munkánknak. J. K. Rowling állítólag egy vonaton utazott, és egy szalvétára írta fel a Harry Potter első ötleteit.

Írjuk fel, jegyezzük meg az új gondolatainkat, ami a munkánkkal kapcsolatos, bárhol is vagyunk, hogy később sikeresen alkalmazni tudjuk azokat. Lehet, hogy éppen ebből lesz valami igazán nagy dolog!