Siker

Szeressük önmagunkat: íme 5 hétköznapi módszer, ami működik

Fontos, hogy szeressük önmagunkat – és ha ez megvan, a világ is szeretni fog bennünket. Csakhogy sokunknak meglehetősen nehéz és rögös utat kell bejárnia addig, mire eljutunk oda, hogy szeressük, elfogadjuk önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Hogy hogyan kezdjünk hozzá? Íme 5 hétköznapi módszer, ami működik is!

1. Gondolkozzunk magunkról pozitívan

Szívesen jutalmazzuk magunkat mindenféle finom étellel és édességgel – ez talán nem a legmegfelelőbb módja, hogy megmutassuk magunknak, mennyire szeretjük önmagunkat. De tehetjük ezt szavakkal és gondolatokkal is – törekedjünk arra, hogy pozitívan gondolkozzunk önmagunkról! Bármi is történjék, ne szidjuk, ne ostorozzuk magunkat, lássuk meg a dolgok jó oldalát, és mondjuk is ki azokat.

Fotó: iStock.com/KristinaKokhanova

Fotó: iStock.com/KristinaKokhanova

2. Csináljunk olyasmit, ami boldoggá tesz

Sétáljunk nagyokat, jógázzunk, étkezzünk egészségesen, mozogjunk rendszeresen, és csináljunk csupa olyan dolgot, amiről tudjuk, hogy jókedvre derítenek bennünket, amiktől boldogok leszünk. És tartsuk szem előtt, hogy az egészséges életmód is jó hatással lehet a hangulatunkra.

3. Kísérletezzünk

Ne csináljunk valamit csak azért, mert „valaki azt mondta, hogy az jó lesz nekünk”. Ha kipróbáltuk, de nem jött be, hagyjuk, és keressünk valami mást, olyasmit, amit valóban élvezettel csinálunk.

4. Engedjük el

Hogy mit? Hát azt, hogy negatív érzelmek és ítélkezés nélkül éljünk! Éljünk szeretetteljes életet, ne tartsunk haragot, ne vádaskodjunk, inkább bocsássunk meg és engedjük el a sok rosszat, ami megmérgezi az életünket.

5. Tartsunk szünetet

Akár csak egy pillanatra is, de álljunk meg, pihenjünk, vizsgáljuk meg a dolgokat egy kicsit más szemszögből. Ne hajtsuk, ne hajszoljuk túl magunkat! Mindig legyen időnk a pihenésre, és ezt csináljuk tudatosan.