Siker

Felfutó iparágak, amelyekben érdemes vállalkozást indítani

Egyre többen fontolgatják, hogy vállalkozást indítanak. De vajon mely területekben érdemes gondolkodnia annak, aki saját üzletet szeretne?

A sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen a piacképes ötlet. Az viszont, hogy mi számít piacképesnek, sokat változott az elmúlt időben. A technológiai fejlődés, az éghajlatváltozás és a változó igények nemcsak a munkaerőpiacot alakítják át, hanem az üzleti élet egészét is befolyásolják. Aki most indít vállalkozást, annak nem árt tisztában lennie a legújabb szükségletekkel és trendekkel.

A szépség és a technológia találkozása

Az innovációk természetesen a szépségipart sem hagyják érintetlenül, a technika és a szépségápolás találkozásából például olyan érdekes találmányok születhetnek, mint az algoritmussal készülő sampon. Az iparág a jelenlegi 22,1 milliárd dollárról 2022-re 27,8 milliárd dollárra nőheti ki magát.

Influencer-ügynökség

Ahogy az influencerek egyre nagyobb hatással vannak a döntéseinkre, úgy válnak egyre inkább üzleti tényezővé is. Az influencer-ügynökségek nem mást tesznek, mint közvetítenek a közösségi média sztárjai és a cégek között, amelyek velük szeretnének dolgozni. Az iparág 2022-re 10,8 milliárdossá nőheti ki magát.

unsplash.com/Bruno Cervera

unsplash.com/Bruno Cervera

Alternatív fehérjeforrások

A klímaváltozás alaposan átalakíthatja az étrendünket, és visszaszoríthatja a hústermelést. Persze ettől függetlenül is egyre többen vannak, akik a változatosság vagy a vegán étrend jegyében fehérjeszükségletüket nem hagyományos forrásokból szeretnék fedezni. Ezt támasztja alá az iparág jelentős növekedése: míg 2016-ban 4,2 milliárd dollár forgott benne, 2022-re 6,8%-kal nőhet a forgalom a becslések szerint.

E-sport

A számítógépes játékok akkora népszerűségnek örvendenek, hogy már külön sportként tekintenek rájuk. Persze a sakk óta tudjuk, hogy a sportok közé nemcsak azok a tevékenységek tartoznak, amelyek megdolgoztatják az izmokat. A szellemi sportok tárháza az elmúlt években a virtuális sporttal, azaz a versenyszerű számítógépes játékokkal bővült, ez az időtöltés ma már olyannyira elismert, hogy az is felmerült, olimpiai sportág lesz. A szakértők szerint ez az üzletág 2020-ra körülbelül 1,7 milliárd dollárt fog érni.