Siker

5 ok, hogy ne autóval, hanem inkább biciklivel vagy gyalog közlekedjünk a munkába

Rengeteg előnye van annak, ha nem kocsival indulunk neki a munkába vezető útnak – főleg a fővárosiak érezhetik, hogy gyorsabban jutnak be a munkahelyükre, de a többi városban és vidéken élők is sokat profitálhatnak abból, ha autó helyett inkább biciklit választanak közlekedési eszközként.

Pénzt spórolhatunk

A benzin drága, nincs ezen mit szépíteni – még mindig jobban megéri beruházni egy minőségi biciklire, és a hozzá tartozó biztonsági ruházatra, mint fenntartani egy autót, és rendszeresen használni is. Még a tömegközlekedéssel is jobban járunk, havi bérlet ide vagy oda!

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Újra felfedezhetjük az otthonunkat

Nem muszáj minden nap ugyanazon az útvonalon munkába mennünk – ha a biciklit választjuk, újabb és újabb utcákat fedezhetünk fel, vagy egy kis kitérőt tehetünk akár a természetbe is. Arról pedig nem is beszélve, hogy meg is óvhatjuk azt, hiszen a biciklizés környezetbarát.

Már a nap elején megnyugodhatunk

A testmozgás elűzi a stresszt, ezt már rengeteg kutatás bizonyította – így a biciklizés már nap elején nagyon jó hatással van a mentális egészségünkre. Ráadásul van valami megnyugtató abban, ahogyan cikázunk a bringánkkal, azonnal felüdülünk, és sokkal előbb fel is ébredünk, mintha a kocsiban zötykölődnénk, ne adj isten a dugó kellős közepén.

Nem leszünk annyira kábák napközben

Mivel a reggeli mozgás felébreszt minket, elkerülhetjük, hogy fáradtak és kábák legyünk napközben. A biciklizéstől feltöltődnek az energiaraktáraink, hiszen nem egy megerőltető sportról van szó (legalábbis ekkora távolságban nem), de arra pont elég, hogy biztosítsa egész napra a pörgést számunkra.

Kiválthatja az edzést is akár

Ha hosszabb távon kell bicikliznünk, akár a napi kardioedzést is kiválthatja az, ha így indulunk munkába. Ha elfoglaltak vagyunk, és nincs időnk mindig futkározni, vagy elmenni az edzőterembe, mindenképpen válasszuk ezt a megoldást, és így összekötjük a kellemeset a hasznossal.