Siker

Ne hagyjuk, hogy rosszkedvvel induljon a napunk – csak pozitívan!

Nincs rosszabb a reggeli idegeskedésnél és rosszkedvnél, hiszen gondoljunk csak bele. Ha görcsösen és stresszesen vágunk neki az előttünk álló napnak, biztosan kihatással lesz a rosszkedvünk a teljesítményünkre, sőt a környezetünkre is. Mutatunk pár tippet, hogy minden reggel vidáman és pozitívan indulhasson.

Sokszor előfordulhat, hogy miután felkeltünk, már rögtön idegeskedünk a napi teendőink miatt. Kapkodunk, mindent egyszerre akarunk megcsinálni, és végül evés nélkül, görcsbe rándult gyomorral indulunk útnak. A kellemes és nyugodt reggel kialakításáért tennünk kell. Nézzük, mik azok a fő szempontok, amik befolyásolhatják a reggeleinket, és mit tehetünk annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottan vágjunk bele az előttünk álló napba.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Mentális

Ha felkeltünk, mindenek előtt a fejünkben kell egy kis rendet tenni. Ahelyett, hogy csak egy nagy káoszt látnánk az előttünk álló feladatokból, készítsünk egy rövid listát. Haladjunk kis lépésekben, és tűzzük ki az aznapra eltervezett céljainkat, megoldandó helyzeteket. Ha tisztán és rendszerezve látjuk a dolgokat, bizonyosan nyugodtabbak leszünk.

Fizikális

Ha a fejünket kitisztítottuk, a testünk sem maradhat el a felfrissüléstől. Ha tehetjük, keljünk fel korábban, és menjünk el futni vagy jógázzunk 20–30 percet. Ez nemcsak a szellemet, de a testet is élenkíti, így egész nap energikusnak fogjuk érezni magunkat.

Pszichológiai

A reggel nem szabad, hogy csak az aznap ránk váró kötelezettségekről szóljon. Rendkívül hasznos, ha reggelizés vagy a kávé iszogatása közben motivációs videókat nézünk. Ezzel egyrészről ellazulhatunk, elterelhetjük a gondolatainkat az idegeskedésről, másrészről erőt és inspirációt gyűjthetünk, hogy valóban pozitívabban indulhassunk el otthonról.