Siker

Így javíthat a pozitív gondolkodás a munkahelyi teljesítményünkön

A pozitív gondolkodás az életünk számos területén előnyhöz juttathat minket – ilyen például a munkahelyi élet és a karrier is, amelyről nem is gondolnánk, hogy a racionális gondolkodáson túl is profitálhatunk bármiben. Az alábbiakban részletezzük egy kicsit, hogy hogyan is segíthet rajtunk a pozitív gondolkodás a munkahelyünkön, és hogyan sajátíthatjuk el a mindennapjainkban.

A pozitív gondolkodás egyáltalán nem azt jelenti, hogy elnyomjuk magunkban a problémákat, és csak az élet pozitív aspektusaira koncentrálunk. Sokkal inkább annyit takar, hogy képesek vagyunk a negatív szituációkban is a pozitív oldalt látni, és nem esünk teljesen kétségben, hanem hiszünk magunkban és a sorsban – ez pedig a munkahelyünkön is rengeteget segíthet a céljaink elérésében.

Fotó: iStock.com/UberImages

Fotó: iStock.com/UberImages

Melyek azok a területek, amelyeket javíthat a pozitív gondolkodás?

A munkahelyen például az alábbiakat nyerhetjük vele:

– Sokkal hatékonyabban teremthetünk kapcsolatot a kollégáinkkal, és pozitívabb kapcsolatok jönnek ki az interakciókból, hiszen boldognak és pozitívnak tűnünk, ami vonzza az embereket a munkahelyi szférában is.

– A kollégáink sokkal nagyobb lelkesedéssel támogatnak majd minket bármilyen téren.

– Akár megjelenhetünk példaképként is a többiek előtt.

– Sokkal produktívabbá válhatunk.

– Inspirálhatunk másokat arra, hogy úgy lássák a világot, ahogyan mi, így mi is könnyebben dolgozhatunk együtt velük később.

– Azt látjuk, amit elértünk, és nem azt, amit nem sikerült – ezzel képesek vagyunk az erősségeinkre fókuszálni, és nem a hátrányainkra.

– Sokkal jobban tudjuk kezelni a stresszt és a problémáinkat, ami az egészségünkre is pozitívan hathat ki.

– Sokkal strapabíróbbak leszünk, és nem vesszük annyira a szívünkre, ha kritikát kapunk.

– A főnökünk sokkal hatékonyabbnak és jobb munkaerőnek fog tartani minket.