Siker

Budapesten ad koncertet a világhírű fuvolaművész, Jasmine Choi

A fesztiválok végeláthatatlan sorában itt egy komolyzenei gyöngyszem, amit semmiképpen sem érdemes kihagynunk. Ha valaki vágyik szívet melengető gyönyörű muzsikára, és szeretne részese lenni egy nemzetközileg is méltán elismert művész koncertjének, annak mindenképpen ajánljuk a következő programot.

Az európai Koreai Kulturális Központok projektje megérkezett Magyarországra, méghozzá a Koreai Művészek Európában programsorozatnak köszönhetően. Június 23-án a világszerte méltán híres Jasmine Choi fuvolaművész fog ellátogatni hazánkba, azon belül is Budapestre, a Duna Palota Színháztermébe.

Unsplash.com/rajeshkavasseri

Unsplash.com/rajeshkavasseri

 

Jasmine a brit Sinfini magazin jóvoltából 2015-ben bekerült a világ tíz legkiválóbb fuvolaművésze közé, olyan nagynevű kortársaival, mint Jean-Pierre Rampal, James Galway vagy Marcel Moyse. Diplomáját nem akárhol, a New York-i Juilliard iskolában szerezte meg, Julius Baker, a New York Filharmonikusok egykori vezetőjének tanítványaként. Fiatal kora ellenére számos albuma jelent már meg a Sony Klasszikusok sorozatnak köszönhetően, ilyen például a Claude Bolling Jazz Szvit vagy a Mozart Fuvolakvartettek. Az utóbbi időben Jasmine a szimfonikus zenekarban való helytállás helyett szólókarrierjének aktív ápolására próbál inkább koncentrálni. Június 23-án először fog Budapestre látogatni, így koncertjét mindenképpen kihagyhatatlan programnak tartjuk.

Program:

Eldin Burton: Szonatina fuvolára és zongorára

Paul Schoenfield: Achat Sha’alti fuvolára és zongorára

Lowell Liebermann: Szonáta fuvolára és zongorára (Op. 23)

Szünet

Samuel Barber: Canzone fuvolára és zongorára (Op. 38a)

Aaron Copland: Fuvola-zongora duó

Paul Schoenfield: Négy szuvenír fuvolára és zongorára