Siker

Egyszerű, de nagyszerű reggeli stresszűző szokások

Ahogyan elkezdjük a reggelünket, az rányomhatja a bélyegét az egész napunkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy hogyan állunk neki a munkanapnak (és akár a hétvégének is!). Ha hajlamosak vagyunk stresszelni, és túlizgulni a dolgokat, próbáljuk ki ezeket a reggeli szokásokat, amelyek biztosan egy kis stresszt elvesznek a mindennapjainkból.

A hidratálás legyen az első!

Gyakran azért vagyunk kedvetlenek, azért fáj a fejünk, és azért szenvedünk energiahiánytól, mert nem iszunk elég vizet. Meglepő lehet, de ha a szervezetünk nem eléggé hidratált, és nem tud megfelelően működni miatta, az már egy nap leforgása alatt is látszik az energiaszintünkön és a hangulatunkon. Ahogyan felkelünk, igyunk meg egy nagy pohár vizet – még jobb, ha citromos, és még jobb, ha legalább fél liter!

Nyújtózzunk!

De ne csak egy nagyot, amikor felkelünk – legyen egy nyújtórutinunk, amellyel öt-hat perc alatt a testünk nagyobb izomcsoportjait végignyújtjuk. Ez abban is segít, hogy meginduljon a vérkeringés az egész testünkben, és abban is, hogy nagyobb lendülettel és energiával induljunk neki a napunknak. Akár az ágyban is elvégezhetjük ezeket a nyújtásokat, nem kell hozzájuk edzős ruhába öltözni, és kiteríteni a jógamatracot – egyszerűen nyújtsuk át a legnagyobb izomcsoportjainkat óvatosan!

Fotó:Freepik/@phduet

Fotó:Freepik/@phduet

Tudatosan indítsuk a reggelt!

Nagyon egyszerű a rossz dolgokra koncentrálni rögtön felkelés után – milyen hosszú lesz az út a munkába, mennyire sok dolgunk lesz aznap, a főnök már megint felhúzott minket a hat e-mailjével, pedig még el sem kezdődött a munkaidő – ismerősek, nem igaz? Így már azonnal rosszkedvűen indulunk neki a napnak, pedig csak rajtunk múlik, hogy jobban induljon a munkanap. Tudatosan kezdjünk el a jó dolgokra koncentrálni, és ne hagyjuk, hogy a negatívumok begyűrűzzenek a fejünkbe! Soroljuk fel magunkban, miért vagyunk hálásak, és gondoljunk az egyszerű örömökre: a napsütésre, a friss szellőre, a kávé illatára vagy a gyerekek nevetésére.