Siker

4 dolog, ami akkor történik, ha igazán elkezdjük tisztelni önmagunkat

Sok minden miatt szenvedhetett csorbát az önmagunk iránti tisztelet, mégis mindennél fontosabb, hogy megpróbáljuk újra felépíteni – ez életünk minden területére hatással van, és ha sikerrel járunk, rengeteg pozitív hozadéka lesz.

Már egyedül sem érezzük magányosnak magunkat

Azok az emberek, akik nem tisztelik elégg önmagukat, nem szeretnek egyedül lenni, mert félnek attól, hogy „kettesben” maradnak a gondolataikkal és érzéseikkel – nem csoda, hiszen azok általában negatívak pontosan az öntisztelet hiánya miatt. Ha azonban megtanuljuk értékelni és szeretni önmagunkat, az pozitív gondolatokat hoz magával, így az egyedül töltött idő is élvezetes lesz.

Többé nem törődünk azzal, mit gondolnak rólunk mások

Az alacsony önbecsüléssel és öntisztelettel rendelkező emberek hajlamosak másoktól várni a visszaigazolást és az elismerést. Ha azonban végre kellő tisztelettel fordulunk önmagunk felé, megtanuljuk a megerősítését belül, és nem kívül keresni. Ennél felszabadítóbb érzés pedig kevés van.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

A komfortzónánk többé nem szab határokat

A legtöbb ember azért nem meri elhagyni a komfortzónáját, mert fél attól, ami azon túl várja – bizonytalanság, változás, netán kudarc. Pedig csupán azt kell felismerni, hogy ezek a félelmek mind belőlünk fakadnak. Ha megtanuljuk kellően tisztelni önmagunkat, rájövünk, sokkal többet ér az életünk, minthogy elfecséreljük a korlátokat szabó érzések miatt.

Végre megszeretjük magunkat

Önmagunk tisztelete és szeretete kéz a kézben jár, és többé nem nem pazaroljuk az időnket olyan tevékenységekre, emberekre, amik vagy akik ártanak nekünk – helyette inkább az olyan lehetőségeket keressük, amelyek feltöltenek és boldoggá tesznek.