Siker

4 tipp, hogy sokkal izgalmasabb életet élhessünk

Ahhoz, hogy izgalmas életünk legyen, nem kell milliókat keresnünk, és a Bahamákon nyaralnunk – bár ez kétségkívül segít, sokkal olcsóbban és egyszerűbben is ki lehet hozni a maximumot a napjainkból. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy rájöjjünk, hol mentünk félre, és abban is, hogy megoldást találjunk a problémákra.

Kérdezzük meg a barátainkat, hogy kiszámíthatók vagyunk-e!

A barátok mindig megmondják az igazat, ha akarjuk, ha nem – legalább is a legjobb fajták így tesznek. Kérdezzünk hát rá náluk, hogy kiszámíthatóak, sőt, egyenesen unalmasak vagyunk-e, és ha azt mondják, hogy igen, akkor kérjünk példákat tőlük a kiszámíthatóságunkra. Az izgalom legnagyobb gyilkosa ugyanis pont ez – ha nem tudunk spontának, szabadok lenni. Elsőre ezt kell elengednünk ahhoz, hogy sokkal tartalmasabb életet élhessünk.

Engedjük el a berögzült szokásokat!

Ha világéletünkben azt hallottuk, hogy nem érdemes beszélgetni az idegenekkel, akkor soha nem fogunk megszólítani senkit – ha viszont ezt elengedjük, akár életre szóló barátságokat is köthetünk, főleg utazás közben. Vannak olyan berögzült gátjaink, amelyeket úgy tanítottak meg nekünk, de lehet, hogy hozzánk egyáltalán nem állnak közel. Ezeket muszáj elengednünk ahhoz, hogy egy kicsit másféle, kicsit színesebb, kicsit izgalmasabb életet éljünk.

Fotó: Pexels /  Garon Piceli

Fotó: Pexels /
Garon Piceli

Lássuk a világot egy gyerek szemével!

Ahogyan felnövünk, elveszítjük azt a képességünket, hogy rá tudjunk csodálkozni a világra. Minden unalmasabb lesz, minden megmagyarázható, semmi nem új, semmi nem izgalmas. Pedig ez csak hozzáállás kérdése: ha képesek vagyunk visszahozni a gyermeki énünket, rengeteg olyan dolgot is észrevehetünk az életben, amit egyébként nem tennénk.

Mondjunk igent sokkal többször!

Ha nem használjuk ki az élet nyújtotta lehetőségeket, akkor elég egysíkú életet élhetünk. Soha nem tudhatjuk, hogy az a biciklitúra, hosszú hétvégés utazás, vagy új tanfolyam milyen élményeket, ismertségeket adhat nekünk, ha nem próbáljuk ki. Még akkor is érdemes igent mondani, ha elsőre úgy tűnik, nem nekünk való a dolog – akár még magunkról is rengeteg mindent megtudhatunk általa.