Siker

Boldog születésnapot, Emma Thompson – ünnepeljünk a színésznő filmjeivel

A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas angol színésznő, forgatókönyvíró ma ünnepli 59. születésnapját. Ünnepeljünk vele az egyik filmjével!

Az angol származású színésznő, Emma Thompson 1959. április 15-én született Londonban. Gyerekkorának nagy részét Skóciában töltötte, majd Londonban tanult. A Cambridge-i Egyetem angol szakán végzett. Később megismerkedett és szoros barátságot kötött olyan elismert és híres színészekkel, mint például Stephen Fry, Hugh Laurie és Tony Slattery. A születésnaposunk tehetségéről azonban beszéljenek inkább a filmjei!

Szellem a házban (Howards End), 1992

A múlt század tízes éveiben játszódik Angliában, két család különös és ellentmondásos kapcsolatát ismerhetjük meg belőle. Emma Thompson 1993-ban Oscar-díjat kapott érte a legjobb női alakítás kategóriában.

 

 

Napok romjai (The Remains of the Day), 1993

Ugyancsak a múlt századi Angliában játszódó film, amely többek között a gazdag nemesek és a szolgálóik életét, annak szépségeit és nehézségeit mutatja be. Olyan színészek kaptak benne (fő)szerepet Emma Thompson mellett, mint péládul Sir Anthony Hopkins, James Fox, Peter Vaughan és Hugh Grant.

Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing), 1993

Shakespeare ismert vígjátékának filmes adaptációja, amelyben a szerelem és a félreértések kapják a főszerepet. No és olyan színészek, mint például Denzel Washington, Keanu Reeves, Kenneth Branagh és természetesen Emma Thompson.

Igazából szerelem (Love Actually), 2003

A karácsony előtti készülődés és a szerelem áll a középpontjában ennek a népszerű filmnek, ami igazi ünnepi hangulatba hozhat mindenkit, de talán így tavasszal sem veszít mondanivalójából, ami egyszerűen csak annyi, hogy a szerelem mindenhol ott van, a szerelem mindenhol körbevesz bennünket.

Nanny McPhee – A varázsdada (Nanny McPhee), 2005

Mert a gyereknevelésben mindig elkél a segítség, főleg hét gyermek esetében. És az sem baj, ha a dadának egy kis varázsereje is van.