Siker

5 munka, amit az olvasás szerelmesei garantáltan imádni fognak

Érdemes olyan munkát választanunk magunknak, amely illeszkedik azokhoz a dolgokhoz, amiket szeretünk – hiszen így nem fogjuk szükséges rossznak tekinteni a mindennapos robotot, hanem olyan tevékenységet látunk majd benne, amit örömmel végzünk. Ha például imádunk olvasni, érdemes az alábbi karrierlehetőségeken elgondolkodnunk.

Blogger

Ma már bárki készíthet blogot magának, nem is kell hozzá különösebb előképzettség, és bármilyen témát választunk, annak bizony rendesen utána kell nézni – tehát olvasnunk kell hozzá! Sőt, ha könyves blogba kezdünk bele, akkor még kifejezetten az is lehet a feladatunk, hogy könyveket olvassunk, és ezeket értékeljük, csoportokba gyűjtsük, ajánljuk vagy kritizáljuk.

Regényíró

Ha nemcsak olvasni, de írni is szeretünk, akkor ideje elgondolkodnunk azon, hogy regénybe foglaljuk a gondolatainkat. Ma már nem is kell arra várnunk, hogy a könyvkiadók felfigyeljenek ránk, bármikor saját gondozásban is kiadhatjuk a könyvünket, sőt pályázatokra is nevezhetjük. A felkészüléshez pedig az sem árt, ha sokat olvasunk.

Fotó: iStock.com/RossHelen

Fotó: iStock.com/RossHelen

Könyvtáros

Bár ebből kifejezetten nehéz megélni, egy könyvtáros tényleg az egész munkaidejét könyvek között töltheti. Könnyű összekötni a korábbi két vonallal, hiszen amíg várunk a könyvtárba érkezőkre, akár blogolhatunk vagy regényt is írhatunk.

Kiadói asszisztens

Ha az írás nem megy annyira, de tökéletes szemünk van ahhoz, hogy melyik könyv jó, és melyik nem, jelentkezzünk dolgozni egy kiadóhoz! Így gyakorlatilag tényleg annyi dolgunk lenne, hogy beérkező vázlatokat olvassunk, és eldöntsük, van-e bennük fantázia.

Könyvesbolti eladó/tulajdonos

Bár az internet egyre inkább átveszi a könyvek szerepét, a kutatások azt mutatják, hogy a fizikailag is megfogható, valódi könyvek népszerűsége szerencsére egyáltalán nem esik. Éppen ezért kitűnhetünk a tömegből egy apró, de különleges könyveket áruló könyvesbolttal, és felvehetjük a versenyt a nagy könyváruházakkal – ha képesek vagyunk valami újat nyújtani az olvasóközönségnek.