Siker

Nem hívtak vissza az állásinterjú után? Ezek lehetnek az okai

Nem biztos, hogy valamit nagyon rosszul csináltunk az állásinterjún akkor, ha nem hallunk többé a cég felől – akár ezek is lehetnek az okai annak, ha rádiócsenddel szembesülünk.

1. Rosszul adtuk meg az elérhetőségünket

Elképesztő, mennyi álláskereső fut bele ebbe a csapdába: a nagyobb cégek HR-esei nem fognak minket Facebookon keresgetni, ha elírtuk az e-mail címünket vagy egy számot a telefonszámunkban. Ha nem tudnak minket elérni, egészen egyszerűen egy másik jelöltet választanak, aki pontosan adta meg az elérhetőségeit.

2. Még nem véglegesítették a büdzsét

Gyakran már akkor interjúztatnak a cégek, amikor még nem is tudják, pontosan mennyi pénzük lesz felvenni valakit. A várakozásnak az is lehet az oka, hogy még tárgyalnak az összegekről, és egyelőre nem tudják, beleférünk-e a keretbe.

3. Nem sietik el a dolgot

Lehet, hogy azt hisszük, már keresniük kellene, de valójában még mindig interjúztatnak – előfordulhat, hogy nem sürgős az állás betöltése, és több embert hallgatnak meg, hogy biztosan megtalálják a legjobbat. Ez nem azt jelenti, hogy nem feleltünk meg, csak azt, hogy még nincs vége az első körnek, és türelmesnek kell lennünk.

Fotó: iStock.com/shironosov

Fotó: iStock.com/shironosov

4. Szabadságon vannak

Tökéletesen elképzelhető szcenárió, főleg a kisebb cégeknél: az interjúztató végigfuttatja az állásinterjúkat, aztán elmegy egy – akár hosszabb – szabadságra. A jelöltek meg csak várnak a visszajelzésre, ami sokszor egy-két hét csúszással érkezik meg.

5. Nem érnek rá

Furcsán hangozhat, hiszen interjúztattak – akkor miért nem ez a prioritás? Csakhogy kisebb cégeknél gyakran egy ember nem csupán egy munkakört lát el, és könnyen lehet, hogy jelenleg nem prioritás az új munkaerő felvétele, ezért a teendőlistájának végére helyezi.

6. Már betöltötték az állást

Van néhány cég, amely nem jelez vissza akkor, ha nincs szükség ránk – ez nem a legjobb megoldás, de előfordulhat, hogy így járunk. De az is lehet, hogy egyelőre csak felajánlották másnak az állást, és várnak a válaszára, ha pedig ez megérkezett, vagy tovább keresnek, vagy értesítik azokat, akik nem kapták meg a munkát.