Siker

7 dolog, ami megszűnik bosszantónak lenni, ha elértük a boldogságot

Nagyon igaz, hogy az apró-cseprő bosszantó dolgok addig idegesítenek minket, amíg nem vagyunk rendben önmagunkkal és a világgal. Amint azonban békére lelünk, és tényleg boldogok leszünk, azok a dolgok, amik nem számítanak, nem is bosszantanak minket tovább. Onnan tudhatjuk, hogy tényleg elértük a boldogságot, ha ez a 7 jelenség többé már nem zavarja meg a lelki békénket.

1. Rosszakaró megjegyzések

Ha az önbizalmunk a helyén van, és tudjuk, hogy megteszünk mindent, hogy a legjobb emberek legyünk, akik lehetünk, a rosszindulatú megjegyzések már többet nem fognak rajtunk. Képesek vagyunk annak látni őket, amik: mások kishitűségének kivetüléseként.

2. Fotók az exekről

Ha végre jól érezzük magunkat egyedül, vagy boldogok vagyunk az új párunkkal, a volt barátunk vagy férjünk boldogsága többé nem fájdalom számunkra, hanem vagy öröm, vagy teljesen semleges jelenség.

3. Pontos jövőbeli tervek hiánya

Ha szorongunk, hajlamosak vagyunk pontos terveket készíteni, amelyek megnyugtatnak bennünket, hogy minden a legjobb úton halad. De ha boldogok vagyunk, ezzel tervek nélkül is tisztában vagyunk, és nem görcsölünk, ha éppen nem tudjuk, merre haladjunk.

4. Valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk

Ha békében vagyunk önmagunkkal, akkor azzal is tisztában vagyunk, hogy nem minden megy úgy, ahogy szeretnénk. Így képesek vagyunk elengedni a kudarcokat, a rossz történéseket, a ballépéseket, méghozzá könnyedén.

Fotó: Pexels.com/CC0 License

Fotó: Pexels.com/CC0 License

5. Lemaradunk valamiről

A FOMO (fear of missing out), azaz a félelem, hogy kimaradunk valamiből, korunk népbetegsége. Mindenhol ott akarunk lenni, mindent át akarunk élni. Ha azonban boldogok vagyunk az életünkkel, ez a kényszer megszűnik, és nem érezzük csalódásnak, ha mások jobban érzik magukat, mint mi.

6. Az egyedüllét

Mindegy, hogy szerelemről vagy barátságról van szó, a boldog ember megtanulja tisztelni a másik személyes terét, saját életét, és teret enged a kibontakozásra. Ha boldogtalanok vagyunk, gyakran rátelepszünk másokra – ha azonban elértük a lelki békét, erre nincs szükségünk.

7. Mások boldogsága

Csak addig zavar minket az, ha más nagyon boldog, amíg mi nem vagyunk azok. Abban a pillanatban azonban, ahogyan békébe kerülünk a saját életünkkel, megtanuljuk irigység nélkül megélni mások boldogságát is.