Siker

„És mik a gyengeségei?” – 4 szabály a legrizikósabb interjúkérdés megválaszolására

Ezt a kérdést általában nagyon szeretik a HR-esek, mert sok minden kiderül számukra a jelöltről. Senki nem szeret a gyengeségeiről beszélni egy olyan helyzetben, amikor épp próbálja „eladni magát”, éppen ezért várják érdeklődve ezeket a válaszokat a munkaadók. Érdemes tehát felkészülnünk rá!

Ne térjünk ki

Lehetőleg felejtsük el az olyan sablonos válaszokat, mint „a legnagyobb gyengeségem az, hogy munkamániás vagyok”. Még ha igaz is ránk, az interjúztató szemében ez úgy tűnhet, hogy megpróbálunk kitérni az őszinte válaszadás alól. Ráadásul nem is számít egy kreatív válasznak.

Legyünk őszinték

Gondoljunk vissza, hogy az előző munkáink során mik jelentettek kihívást számunkra, mivel gyűlt meg a bajunk. Írjuk le őket egy lapra, és szelektáljunk aszerint, hogy mi az, amit fel tudunk vállalni egy interjún. Legyünk őszinték – a munkaadók is tudják, hogy senki sem tökéletes, sőt még nekik is vannak gyengeségeik.

Fotó: iStock.com/Jovanmandic

Fotó: iStock.com/Jovanmandic

Kerüljük a kizáró okokat

Arra azért vigyázzunk, hogy olyat ne mondjunk, ami csökkenti az esélyeinket a munka elnyerésére. Ha például ügyintéző pozícióra jelentkezünk, ne mondjuk, hogy nem jövünk ki jól az emberekkel, vagy ha egy nagyobb csapat tagjai lennénk az új pozícióval, ne mondjuk, hogy nehezen megy a csapatjáték. Inkább általánosabb, kisebb volumenű dolgokra gondoljunk, például hogy reggel nehezebben koncentrálunk.

Beszéljünk arról, hogy törekszünk a fejlődésre

Bármit is nevezzünk meg gyengeségünknek, mindig fűzzük hozzá, hogy törekszünk a legyőzésére. Akár konkrétumokkal is alátámaszthatjuk ezt. Ezzel biztosítjuk a munkaadónkat afelől, hogy proaktívak vagyunk, és fontos számunkra a személyes fejlődésünk. Ha jól csináljuk, a végére erősséggé formálhatjuk át a gyengeségünket is.