Siker

Egyszerű módszerek, hogy még jobb emberekké váljunk

Még ha nem is fogadtunk meg semmit szilveszterkor (egyébként is, ki emlékszik már arra?), mindig van lehetőség önmagunk fejlesztésére. Nem kell megfogadni, egyszerűen csak meg kell tenni azokat a dolgokat, amiktől sikeresebbek lehetünk, teljesebb életet élhetünk. A döntés a mi kezünkben van, tőlünk függ, hogyan élünk, mihez kezdünk az életünkkel. Vagyis a változás lehetősége is a kezünkben van, ahogyan ezek az egyszerű módszerek is, hogy még jobb emberekké váljunk.

Vegyük ki a részünket

Keressünk olyan dolgokat, amiket szenvedélyesen tudunk csinálni. Lehet ez egy új, kreatív hobbi, sport vagy önkénteskedés – a lényeg, hogy ne várjunk tovább, vágjunk bele!

Nézzük más szemszögből a dolgokat

Amikor valami olyat tapasztalunk, hogy egy-egy szituációt nem élvezünk, nem tetszik nekünk, lépjünk egy lépést hátrébb, és nézzük meg más szemszögből is – lehet, hogy úgy már nem tűnik olyan rossznak, olyan kilátástalannak az egész.

Fotó: iStock.com/PetarPaunchev

Fotó: iStock.com/PetarPaunchev

Vállaljunk felelősséget

Kifogásokat könnyű találni a különböző kellemetlen helyzetekben, de próbáljunk meg felelősséget vállalni a tetteinkért, és meglátjuk, mennyivel felemelőbb őszintén vállalni a hibáinkat, mintsem mondvacsinált kifogásokkal kibújni a felelősség alól.

Legyünk hálásak

Ez az egyik legjobb módja, hogy jobban érezzük a mindennapjainkban magunkat. Ha a legapróbb dologért is köszönetet mondunk és hálásak vagyunk, úgy érezhetjük, hogy az életünk tele van jó dolgokkal – ettől pedig ki ne érezné magát jobban?

Segítsünk másoknak

Anélkül, hogy várnánk cserébe valamit, segítsünk másoknak, ha van rá lehetőségünk. Legyen ez egy munkatársunk, barátunk, rokonunk vagy ismerősünk, ha nekünk nem gond, és semmibe sem kerül, tegyünk másoknak jót – visszakapjuk az élettől az önzetlen segítséget.

Gondolkodjunk pozitívan

A negativitás fertőző, de ugyanígy a pozitív gondolkodás is – mindenki döntse el maga, melyik a könnyebb. Törekedjünk arra, hogy pozitívan gondolkozzunk, és pozitív dolgokkal, gondolatokkal, érzésekkel vegyük körbe magunkat.