Siker

Így készüljünk fel a hétre – vasárnapi szokások, amelyekkel könnyebben indul a hétfő

A vasárnap általában már nem a pihenésről, hanem a hétfő miatti aggódásról és szorongásról szól, legalábbis akkor, ha nem készülünk fel a következő hétre. Pedig már vasárnap rengeteg dolgot tehetünk, amitől mind a hétfő, mind az egész hét könnyebb lesz. Ezeket a tippeket érdemes megfogadni, ha szeretnénk felkészülni már vasárnap az előttünk álló öt napra.

Csináljunk előre ebédet

Nem véletlen, hogy az úgynevezett mealprep, vagyis az ételek előre megfőzése és bedobozolása most annyira népszerű – leveszi a terhet a vállunkról akár egész hétre, ha vasárnap megcsináljuk minden napra az ebédünket. Kicsit ugyan egyhangúvá válhat egy idő után, ha ugyanazt esszük, de a reggelivel és a vacsorával lehet trükközni, az ebéd viszont így készen kerül az asztalunkra. Ráadásul sokat spórolhatunk is, ha nem étteremben eszünk!

Készítsünk listákat

Hogy nyugodtan teljen a vasárnap is, kétféle listát kell írnunk: az egyik a teendőinké, a másik pedig azoké a dolgoké, amiket várunk a következő héten. Fontos látnunk, mi vár ránk, és azt is, hogy mi mire várhatunk – így nemcsak a munkát, hanem a programokat is átlátjuk, és felkészülten indulunk neki a következő hétnek.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Pihenjünk

Fontos, hogy szakítsunk időt a pihenésre a mindennapi teendőink mellett, hiszen a hétvégének, ha nem hétvégi műszakban dolgozunk, ez lenne a lényege. Ha nem figyelünk arra, hogy megfelelő mennyiségű énidőnk legyen, hamar kiéghetünk, és a munkában vagy iskolában sem leszünk olyan hatékonyak, mint amennyire kellene.

Mozduljunk ki a négy fal közül

Ha rástresszelünk a hétkezdésre, segíthet, ha visszamegyünk a természethez, szó szerint: menjünk zöldövezetbe, még akkor is, ha csak egy parkot találunk a közelünkben. A szabadban eltöltött idő sokkal jobban kikapcsolhat, mint bármilyen relaxációs tevékenység a négy fal között. Ráadásul olyan érzésünk is lehet tőle, hogy egy kicsit lezárjuk a hetet, és utat engedünk az új hét nyújtotta élményeknek.