Siker

4 módszer, amelyekkel teljesen ingyen képezhetjük tovább magunkat

Ha már van egy diplománk, esetleg annak idején nem volt olyan jó a bizonyítványunk, hogy felvegyenek minket egy állami képzéses szakra, bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha tovább akarjuk képezni magunkat. Pedig nem kell feltétlenül egyetemi vagy főiskolás, esetleg felnőttképzéses megoldásokra gondolni – ez a négy tipp maximum egy kis angoltudást igényel, és már neki is állhatunk a tanulásnak.

1. A YouTube ereje

Nagyon kevesen használjuk ki a legnagyobb videomegosztó oldal nyújtotta előnyöket, pedig a felhasználási lehetőségek gyakorlatilag határtalanok. Rengeteg inspiráló sorozatot találunk itt minden témában, akár még magyarul is, így nem feltétlenül kell nyelvtudás ahhoz, hogy élvezzük a technológia nyújtotta előnyöket. Gyakorlatilag bármire találhatunk okos és ügyes videót, ami elmagyaráz nekünk bármit, csak megfelelően kell rákeresnünk.

2. Online kurzusok

Rengeteg olyan weboldal létezik, amelyek segítségével teljesen ingyen hallgathatjuk meg a legnagyobb egyetemek kurzusait, és amely képes képesítést is adni annak, aki elvégzi ezeket. Ilyen például a Coursera és az edX, amelyeken bármilyen témában találhatunk órákat. Ehhez azonban már egy kis angoltudás szükséges, hiszen ezeket a leckéket többnyire angol nyelven kell végighallgatnunk.

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

3. Az appok világa

Rengeteg olyan telefonos applikáció létezik, amely teljesen ingyenes, és amellyel úgy tanulhatunk, hogy közben még szórakozunk is. Ezek közül az egyik legjobb például a Duolingo, amely magyar nyelven is elérhető, és amelyen nyelveket tanulhatunk – gyakorlatilag bármilyet. Bár nem mindegyik nyelv érhető el magyar fordításban, ha minimálisan tudunk angolul, bármelyik nyelvet elsajátíthatjuk, méghozzá játékos formában.

4. Kérdezzük a munkáltatónkat

Rengeteg cég ajánl olyan továbbképzéseket az alkalmazottainak, amelyeknek anyagi vonzatait állja is. Könnyen lehet, hogy az a vállalat is így gondolkodik, amelynél dolgozunk, csak nem tudunk róla. Ilyen módon akár még külföldi továbbképzésekre is eljuthatunk – ha nem kérdezünk rá, soha nem fogjuk tudni, milyen lehetőségeink vannak.