Siker

4 kérdés, amit ne féljünk feltenni a munkahelyünkön

Fontos, hogy megtanuljunk kiállni magunkért és a jogainkért a munkahelyünkön, persze nem mindegy, ezt milyen kommunikáció útján tesszük. Mindenekelőtt a megfelelő kérdéseket kell ismernünk hozzá.

Az alábbi kérdéseket ne féljünk feltenni, és ha mégis felháborodott vagy igazságtalan válaszokat kapunk rájuk, gondolkodjunk el, hogy megéri-e egy olyan helyen maradnunk, ahol ennyire nem becsülnek meg.

Beszélhetnénk a fizetésemelés feltételeiről?

Hacsak nem előre beütemezett fizetésemelés van szenioritás alapján, a munkáltató nagyon ritka esetben emeli meg önként az alkalmazottak fizetését – ha mégis így van, becsüljük meg azt a helyet. Ha úgy érezzük, megérdemeljük már a magasabb fizetést, üljünk le a felettesünkkel és kérdezzük meg, milyen feltételek mentén lehet szó az emelésről.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Megbeszélhetnénk az esetleges változtatásokat a munkaidőmben?

Lehet, hogy változott a magánéletünk időbeosztása (például iskolás lett gyermekünk), vagy csupán úgy érezzük, hatékonyabbak lennénk, ha később kezdhetnénk reggel, egy kérdést mindenképpen megér a dolog. A legrosszabb, ami történhet, hogy nemet mond a főnökünk. Persze ez nem kivetelezhető minden munka esetében, egy irodai pozíciónál azonban rugalmasabban kezelhető ez a kérdés.

Kaphatnék visszajelzést a munkámról?

A bizonytalanságnál kevés kellemetlenebb dolog van – ha nem tudjuk, hogy jól csináljuk-e, amit csinálunk, hogy tudnánk fejlődni? Bátran kérjünk visszajelzést, a főnökünk felé is azt sugalljuk ezzel, hogy fontos számunkra a munkánk. Lehet, hogy nem csupa dicséretből fog állni, de használjuk motivációként a kritikát is.

Hogyan történik a túlórák elszámolása?

Ezt érdemes már az elején tisztázni, persze ha csupán egyszer-kétszer csúszik be fél óra plusz valamilyen projekt miatt, azt talán érdemes elengedni. Ugyanakkor a rendszeres túlórázásért jogunk van kompenzációt kérni, akár időbelit, akár pénzbelit.