Siker

11 életlecke, amit Forrest Gumptól tanulhatunk meg

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle. – Ez talán az egyik legismertebb idézet a több mint 20 éves, hat Oscar-díjjal jutalmazott filmadaptációból, és tulajdonképpen tökéletesen összefoglalja a történet esszenciáját. A Forrest Gump vicces, inspiráló és szívszorító, miközben az élet számtalan súlyos kérdését felteszi – ha csak egy kicsit is elgondolkodunk rajtuk, már elérte a célját.

Sose féljünk őszintének lenni…

Forrest mindig kimondja, amit gondol, és ezzel általában fel is zaklat másokat, mert olykor könyörtelen tükröt mutat nekik önmagukról. Ez néha bántónak tűnhet, ugyanakkor senki sem haragszik rá igazán, mert tudják, hogy sosem ártó szándékkal mondja ki ezeket a dolgokat.

https://www.instagram.com/p/BC0fmJeBEu6

…bárkivel is beszélünk.

Teljesen mindegy, hogy egy ismeretlen a buszmegállóban, vagy épp az Egyesült Államok elnöke, Forrest mindenkit egyenlőként kezel – egyenlő tisztelettel, de egyenlő őszinteséggel is. A kivételezés Forrest világában nem létezik, mert az ő szemében minden ember egyforma.

https://www.instagram.com/p/BfYPIwwBa6t

Mindig éreztessük a szeretetünket a számunkra fontos emberekkel.

Forrest sosem rejti véka alá az érzelmeit, és félreérthetetlenül kifejezi szeretetét azok felé, akik fontosak számára. A szívét kitárja, és akiket szeret, azok ezt mindig pontosan tudják.

https://www.instagram.com/p/BO73D9RhyNZ

Ne féljünk szeretni…

Ahogy nem fél kimutatni, ha törődik valakivel, úgy attól sem fél, hogy teljes szívével szeressen. Nem gondolja túl a dolgokat, egyszerűen csak szeret. Ezt az egyszerűséget pedig mindenki eltanulhatná tőle.

https://www.instagram.com/p/BUnfT03FJ6B

… és ne féljünk a veszteségtől sem.

Forrest Gump élete során többször is találkozik a halállal a szerettei eltávozásán keresztül. Mint minden más érzelmet, úgy a bánatot is mélyen és ösztönösen éli meg. Ahelyett, hogy bezárkózna, ugyanúgy folytatja az életét, kijár szerettei sírjához és beszél hozzájuk, ahogyan korábban is tette. Úgy áll a veszteséghez, ahogy édesanyjától tanulta: a halál is csak az élet része.

https://www.instagram.com/p/BHvj4EVAFuc

Próbáljuk ki magunkat új területeken, mert lehet, hogy jók vagyunk benne…

Valaki megkéri Forrestet, hogy pingpongozzon vele, ő pedig megragadja az ütőt és mindenkit lenyűgöz tehetségével – pedig sosem játszott azelőtt. Végtére is honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e valamiben, amíg meg sem próbáljuk?

… ha pedig mégsem, akkor sem történik semmi.

Legalább megpróbáltuk!

https://www.instagram.com/p/BfVXcSxHmcz

Néha akkor is a helyes dolgot kell cselekednünk, ha mindenki azt mondja, ne tegyük.

Dan hadnagy meg akart halni a harcmezőn, de Forrest nem hagyta ezt. Amikor valamerre húz a szívünk, lehet, hogy mások épp az ellenkező irányba próbálnak terelni minket, ám mindig hallgassunk a megérzéseinkre – ez még akár valaki életét is megmentheti.

https://www.instagram.com/p/BDeTT3cs9yW

Úgy óvjuk az igaz barátságokat, mint az értékes és törékeny porcelánt.

Forrest rengeteg emberrel kerül kapcsolatba élete során, amikor azonban valakivel igaz barátságot köt, pontosan tudja, milyen különleges dologról van szó – és sosem hagyná ezt veszni.

https://www.instagram.com/p/BRc5uR-gf1F

Értékeljük – és osszuk meg – az apró dolgokat is.

Először is, a fagyi isteni. Másodszor, mindig osszuk meg, amink van azokkal, akiknek nagyobb szüksége van rá – még akkor is, ha az a személy az ágytálba hajítja azt, ahogyan Dan hadnagy…

https://www.instagram.com/p/BTM01mPFr48

Csináljuk, amit szeretünk!

Éljük úgy az életünket, ahogyan szeretnénk. Vegyünk részt minden olyan dologban, amihez kedvünk van. Nem mindenhez kell mélyebb indok – ugyanakkor ha azt csináljuk, amit igazán szeretünk, előbb-utóbb kinövi magát valami igazán különleges dologgá. Forrest is csak azért kezdett el futni, mert épp ahhoz volt kedve, és végül mekkora hullámokat vert vele!

https://www.instagram.com/p/BP-dVcfh9ye