Siker

5 szuper trükk, hogy nagyszerű első benyomást keltsünk az emberekben

Az első benyomás fontos, különösen az olyan élethelyzetekben, amikor a jövőnk a tét. Ilyen szituáció például egy állásinterjú, de akár az első randin is lehet ekkora a tét. Vannak olyan szerencsések, akik zsigerből tudják, hogy hogyan kell ezekben a helyzetekben viselkedniük, hogy mindenkit levegyenek a lábáról. Viszont vannak, akiknek szükségük van olyan apró trükkökre, amik elsajátításával nagyszerű első benyomást kelthetnek az emberekben.

Az első benyomás fontos, bárki bámit is mond. Különösen azokban a helyzetekben, amik meghatározhatják az életünk további folytatását – ilyen szituáció lehet például egy állásinterjú vagy akár az első randi. Szeretnénk ezekben a pillanatokban úgy viselkedni, hogy a legjobb oldalunkat mutassuk, megnyerjük a másikat, szimpatikusak legyünk. Állítólag az első benyomás annyira fontos, hogy az felülírhatja akár a többi pozitív tulajdonságunkat.

Az alapok is fontosak, mint például a mosoly, a barátságos és udvarias viselkedés, a szemkontaktus és a nyitott testbeszéd. De vannak ezeken túl is olyan trükkök, amik hozzásegíthetnek bennünket ahhoz, hogy nagyszerű első benyomást keltsünk az emberekben.

Másoljuk le a másik mozdulatait

Persze ne egy az egyben, mint egy pantomimes, de például ha előre dől, dőljünk mi is előre, ha keresztbe teszi a lábát, tegyünk mi is úgy. Utánozzuk óvatosan a gesztusait és a testbeszédét.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Hagyjuk, hogy többet beszéljenek, mint mi

Mindenki szívesen beszél önmagáról, vagyis jó benyomást kelthet, ha hagyjuk, hogy a másik kibontakozzon ezen a téren. Tegyünk fel egy kérdést, ami rá vonatkozik, majd hagyjuk, hogy meséljen, beszéljen. Ez persze nem azt jelenti, hogy mi ne szólaljunk meg.

Kérdezzünk

Nemcsak a magánéleti beszélgetések, de az üzleti megbeszélések közben is jó benyomást kelthet, ha kérdezünk a másik féltől – persze nem valami egyértelmű dolgot, hanem olyasmit, amivel egy kicsit dicsérünk, egy kicsit a másikat tesszük szebbé, jobbá, nagyobbá.

Beszéljünk a saját hibáinkról, hiányosságainkról

Nem kell az összeset felsorolni, de említsünk meg néhányat, amiről úgy gondoljuk, hogy fontos közölni vagy elhanyagolható. A másik félnek szimpatikus lehet, hogy nemcsak fényezzük magunkat, de negatív jellemzőket is elárulunk.

Bókoljunk

Dicsérjük meg a másik olyan tulajdonságát, ami valóban tetszik is nekünk – erről sokszor nem beszélünk, magunkban tartjuk, pedig ha kimondjuk, jó érzést és ezzel együtt jó benyomást kelthetünk a partnerünkben.