Siker

Így győzzük le a lustaságot – tökéletes tippek profi láblógatóknak

A lustálkodás csodálatos dolog, és nagyon lehet élvezni – de rögtön más a helyzet, ha nem lustálkodni szeretünk, hanem egész egyszerűen lusták vagyunk. Ha képtelenek vagyunk megtalálni az akaraterőt ahhoz, hogy bármit is rendesen megcsináljunk, vagy vannak terveink, de soha nem kezdünk nekik, mert mind túl sok energiánkba kerülne, akkor bizony lusta embernek mondhatjuk magunkat. De erre is van megoldás – ezek a tippek segítenek!

Tűzzünk ki magunk elé egy célt

Minden egyes napunknak legyen egy célja, amihez tartjuk magunkat. Ennek nem kell nagy dolognak lennie, elég, ha megfogadjuk, hogy aznap most már tényleg elmegyünk arra a jógaórára, amire terveztük, vagy este időben levisszük a szemetet – a lényeg az, hogy találjunk egyvalamit a napunkban, amihez akkor is tartjuk magunkat, ha minden kötél szakad. Ezzel gyakorolhatjuk azt, hogyan kell akkor is megcsinálni valamit, ha végül nem sok kedvünk van hozzá.

Meditáljunk

A meditációnak nem kell olyannak lennie, amilyet a filmekben látunk – éppen elég, ha egy nap pár percig csak magunkra figyelünk. A lusta embereknek általában a mentális motiváció hiányzik ahhoz, hogy bármit is véghez vigyenek, így meditáció közben fókuszáljunk arra, hogyan lehetne ilyen motivációt találnunk. Beszélgessünk magunkkal, vagy egész egyszerűen csak hagyjuk, hadd menjenek a gondolataink arrafelé, amerre szeretnének.

Fotó: Unsplash/ Jakob Owens

Fotó: Unsplash/ Jakob Owens

Rakjuk rendbe az ágyunkat

Felkelés után ez legyen az első dolog, amit megteszünk – így már nem fog annyira vonzani minket, mint ha tényleg csak bele kéne kuporodnunk, és egész nap nem csinálnunk semmit. Így ráadásul már rögtön reggel teszünk valamit, ami a sikeresség és a teljesítmény látszatát adja. Harmadszorra pedig: a tiszta, rendes környezet rengeteget segít abban, hogy elkezdjük a napunkat.

Csináljunk valami mást

A lustaság gyakran a motiváció hiányából fakad, a motiváció hiánya pedig abból, hogy belefásultunk a mindennapos rutinba. Éppen ezért ha találunk valami olyat, ami kirángat minket ebből az egyhangúságból, rögtön megtörhet a lustaságunk is. Keressünk olyan tevékenységet, ami lelkesít minket, és amiről tudjuk, hogy élvezettel csináljuk majd, még akkor is, ha az csak olyan egyszerű, mint mindennap biciklivel járni a munkába.