Siker

A leghasznosabb applikációk a szenior korosztály számára

Bármennyire ki is akadunk néha az okostelefonokra, tabletekre és laptopokra, azért lássuk be, elképesztően hasznos szerkezetek, és ahelyett, hogy fújnánk rájuk, nézzük meg őket közelebbről, és lássuk meg, milyen hasznosak lehetnek a mindennapjainkban. Mutatjuk a legjobb applikációkat.

Ezekben az applikációkban az a legjobb, hogy nagy részük ingyen van, vagy ha nem, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan megjelenik az ingyenes változatuk is.

Koin – Spóroljunk okosan!

Az első magyar nyelvű, ingyenes kiadáskövető alkalmazás segít megtervezni a családnak a havi költségvetést, segítségével a pénzügyek átláthatók lesznek, és egyszerűbben spórolhatunk.

•  Nyilvántarthatjuk a kiadásainkat, bevételeinket.

•  Címkék segítségével pontosítani tudjuk, mire is költöttünk.

•  Diagramok segítenek abban, hogy pénzügyeink átláthatóvá váljanak.

•  Az alkalmazás jelszóval védhető és mindkét nagy rendszerben elérhető.

Fotó: IStock.com/Ridofranz

Fotó: IStock.com/Ridofranz

Labroom

Ez a magyar fejlesztésű applikáció főleg azoknak hasznos, akik gyakran járnak orvoshoz, nemcsak a pácienseket, de az orvosokat is segíti. A felhasználó jól átlátható formában kezelheti a saját adatait, így például a mérések adatsora mellett külön grafikonon láthatja a fejlődést vagy az életmódbeli változások hatásait is.

Big Buttons Keyboard Standard

Sokan éppen azért ódzkodnak az okoseszközöktől, mert nem látják a kis kijelzőn a betűket, vagy éppen soha nem sikerül épp azt a gombot eltalálniuk a sík kijelzőn, amelyiket szeretnék. A számukra lehet tökéletes ez az applikáció, mely a lehető legnagyobb billentyűzetté alakítja át a telefonunkat, így biztosan tisztán fogunk látni minden egyes betűt, karaktert.

TúrApp

Akik szeretik a természetet, szeretnek túrázni, azok egészen biztosan nagyon várják már a tavaszt. Számukra lehet ideális ez az alkalmazás, amely meghatározza, hogy pontosan hol is vagyunk, és felkínálja a közelben lévő turistaútvonalakat, érdekesebb látnivalókat: múzeumokat, kastélyokat, várakat, templomokat, barlangokat, kilátókat, strandokat, állatkertet, vidámparkot vagy éppen romokat.

Fotó: iStock.com/ASIFE

Fotó: iStock.com/ASIFE

Waze

Az egyik leghasznosabb applikáció azoknak, akik gyakran vezetnek, de nem szeretnek órákat tölteni ostoba dugókban, vagy szeretnék elkerülni a bosszantó útlezárásokat. A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési és navigációs alkalmazása: valós idejű képet nyújt az ország összes útjának állapotáról, sőt még a traffipaxra, az úton található veszélyekre is figyelmeztet.

Remember the Milk

Azoknak, akiknek zúg a feje a rengeteg teendőtől, és a cetlik elborítják nemcsak a táskájukat, a kabátzsebeiket, de lassan az egész életüket is, ők (amellett, hogy kezdjenek el sürgősen magnéziumot szedni) szerezzék be a Remember the Milk nevű alkalmazást, mely megjegyzi az összes aznapi dolgunkat, és figyelmeztet is rá. De segítségével könnyen delegálhatjuk is a feladatokat, családtagjainkkal megosztva figyelmeztethetjük őket.

Wifi Finder

A mobil adatforgalom manapság (egyelőre még) drága kincs, éppen ezért ahol csak lehet, szeretünk csatlakozni a wifihez, ám ez olykor nem is olyan egyszerű. Ez az alkalmazás képes feltérképezni a környezetünket, megmutatja, melyek a közelünkben lévő ingyenes vagy éppen fizetős wifihálózatok.

VithU – A saját testőr

Ha baj van, ha bajban vagyunk, a legtöbben lefagyunk, és nem jut eszünkbe egyetlen szám vagy név sem, akit felhívhatnánk. Azonban ha ezt az alkalmazást telepítjük a telefonunkra, elég csak kétszer egymás után gyorsan megnyomni a bekapcsológombot, és a készülék automatikusan S.O.S. üzeneteket küld ismerőseink számára 2 percenként, pontos helymeghatározással, amíg le nem állítjuk.