Siker

Még nem késő: 10 dolog, amivel feldobhatjuk az életünket 2018-ban

Megkezdődött az új év, de új szokásokat elkezdeni sosem késő. Nemcsak az év első napjaiban lehet változtatni az életünkön, az életmódunkon, hanem bármikor érdemes felfrissíteni egy kicsit önmagunkat, javítani egy kicsit a hétköznapjainkon. Például itt van ez a 10 dolog, amivel feldobhatjuk az életünket 2018-ban.

Egy kutatás szerint 21 napig tart, míg megszokunk és rutinosan alkalmazunk egy új szokást, érdemes ezt figyelembe venni, amikor például újítani szeretnénk az életünkön. Vagyis ha az első napok döcögősen is mennek, ne csüggedjünk, tartsunk ki, és meglesz a gyümölcse. 3 hét elteltével pedig már nem kell figyelni s koncentrálni, hanem maguktól is menni fognak az eleinte még új dolgok, amiket azért hoztunk be az életünkbe, hogy egy kicsit felfrissítsük, hogy egy kicsit javítsunk rajta.

Tegyük rendbe a profilunkat

Nézzünk szét a telefonunkon, laptopunkon, töröljük a fölösleges alkalmazásokat. A közösségi oldalakon is tegyünk rendet a profilunkban, akár az ismerőseink között is szelektálhatunk.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Takarítsunk többet

Ha elegünk van az állandó rendetlenségből és a koszból, kezdjünk el többet vagy többször takarítani. Szokjunk rá, hogy megtartsuk a rendet magunk körül.

Csomagoljunk előre

Különösen, ha éppen speciális étrendet követünk, érdemes előre dobozolni magunknak a másnapi ételünket. De költséghatékony lépésként is beilleszthetjük az életünkbe.

Mit veszünk fel másnap?

Találjuk ki előre, még előző nap este. Ezzel sok időt spórolhatunk a reggeli készülődés közben, és jut időnk másra, vagy csak tovább aludni.

Rövid távú határidők

Ha rendszeresen csúszunk a nagy projektekkel, szabjunk ki magunknak rövid távú határidőket, amik kis lépésekkel közelebb visznek a nagy cél eléréséhez.

Próbáljunk ki egy új frizurát

Akár egy festés vagy melír is elég lehet, de ha régóta vágyunk például frufrura, akkor próbáljuk ki, ne halogassuk tovább!

Ne halmozzuk a ruháinkat

Inkább tegyük zsákba azokat, és adományozzuk el. Amit tavaly nem hordtunk, valószínűleg idén sem vesszük fel. Ne ragaszkodjunk annyira a tárgyainkhoz, fölösleges a halmozás.

Legyen napirendünk

Ha folyton rohanunk, mindig kicsúszunk az időnkből, készítsünk tervet minden napra. És próbáljuk meg tartani magunkat ahhoz, ne pazaroljuk az időnket feleslegesen.

Menjünk ki a természetbe

Bármilyen nap is van a hátunk mögött, törekedjünk arra, hogy mindig töltsünk el egy kis időt a természetben, a közeli parkban, valahol a négy falon kívül.

Kapcsolódjunk ki bűntudat nélkül

Ha elfáradtunk, kimerültünk, pihenjünk nyugodtan, ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, amiért éppen nem csinálunk semmit. Mindenkinek szüksége van a pihenésre.