Siker

A stresszmentes mindennapok receptje

Oké, talán kicsit merész a cím, mert valljuk be, stresszmentes mindennapok nem léteznek. Hacsak nem zen mesterek vagyunk egy eldugott hegyi faluban. Persze azért törekedni szabad...

Rengeteg stresszoldó módszerről írtunk már mi is, és valóban nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra beválik. Van, akinek a fizikai aktivitás segít, például a futás vagy a jóga, míg másoknak a meditálás, az olvasás, vagy egyszerűen csak egy meleg fürdő. A lényeg, hogy le tudjuk vezetni a felgyülemlett feszültséget. Ám emellett érdemes úgy alakítanunk az életünket, hogy a potenciális stresszfaktorokat minél jobban kiiktassuk a mindennapjainkból, tehát inkább a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Íme néhány tipp!

Fotó: Unsplash/ Jeremy Cal

Fotó: Unsplash/ Jeremy Cal

Kérjünk bátran segítséget

Lehet, hogy valamiben őstehetségek vagyunk, míg másban nehezen boldogulunk. Kíméljük meg magunkat a vérizzadástól és a fölösleges köröktől, és inkább kérjünk tanácsot valaki olyantól, aki jobban ért az adott dologhoz! Nincs veszítenivalónk.

Legyünk tisztában a céljainkkal

Talán úgy gondoljuk, tudjuk, mit akarunk, de vajon valóban így van? Tényleg tisztában vagyunk azzal, hol szeretnénk lenni mondjuk 10 év múlva? Fontos, hogy időről időre felülvizsgáljuk a hosszú távú terveinket, hiszen így azt is észrevehetjük, ha épp rossz úton haladunk – ezzel pedig sok kudarctól és stressztől kímélhetjük meg magunkat.

Figyeljünk az egyensúlyra

Ez életünk minden területére érvényes. A munka és a magánélet közti egyensúly megőrzése a legfontosabb, de arra is törekednünk kell, hogy a családi kapcsolatok mellett önmagunkkal is eleget törődjünk. Ha elkerüljük a túlzásokat, és mind testünk, mind lelkünk, mind szellemünk szükségleteit kielégítjük, sokkal nyugodtabb és harmonikusabb lesz életünk.