Siker

A tudomány szerint ezek a személyiségjegyek árulkodnak arról, hogy intelligensek vagyunk

Kutatók kimutatták, hogy léteznek bizonyos személyiségjegyek, amelyek arról árulkodnak, hogy valaki lényegesen intelligensebb, mint az átlag. Minél több ilyen személyiségjegy birtokában vagyunk, annál valószínűbb, hogy kifejezetten okosak vagyunk és gyorsan tanulunk.

Éjjeli baglyok vagyunk

Egy 2009-es kutatás szerint sokkal intelligensebbek azok az emberek, akik éjszaka tovább maradnak fenn, de reggel nehezebben kelnek – vagyis az úgynevezett éjjeli bagoly típusú személyek. Ők átlagosan okosabbnak bizonyulnak, mint reggeli pacsirta társaik, mivel napközben több energiájuk van, és jobban is forog az agyuk, mint azoknak, akik korán kelnek és korán fekszenek.

Fotó: iStock.com/RossHelen

Fotó: iStock.com/RossHelen

Humorosak vagyunk

A humor és az intelligencia kapcsolata már régóta ismert, általában a jó humort a fejlett intelligenciával kapcsolják össze. Egy friss kutatás azt is kimutatta, hogy a szarkasztikus humorérzékkel rendelkező emberek a legokosabbak, míg azok, akik nem tudnak saját magukon nevetni, nem illenek bele ebbe a kategóriába.

Káromkodunk – sokat!

Bár káromkodni nem szép dolog, kutatások kimutatták, hogy azok, akik sokszor használnak csúnya szavakat a beszédük során, általában intelligensebbek a válogatott szókinccsel rendelkező társaiknál. Az, ha valaki sokat káromkodik, azt jelenti, hogy nem figyel a szociális tabukra sem.

Szeretjük a macskákat

A kutya- és macskatartók közötti évszázados vitát intelligencia szempontjából egy 2014-es tanulmány döntheti el, amely kimutatta, hogy a macskatartók okosabbak, mint a kutyás emberek. A kutatás szerint ennek az az oka, hogy a macskák személyisége intelligensebb embereket vonz, mivel ők inkább kimértek és nyugodtak, míg a lelkes és szeleburdi kutyagazdik kicsit alulmaradnak a macskásokhoz képest.