Siker

Változtassunk a hozzáállásunkon, és legyünk sikeresebbek a munkában

Annak érdekében, hogy beinduljon a karrierünk, hogy hatékonyabbak és sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, érdemes olyan változtatásokat megtenni, amelyek még csak nem is olyan nagy dolgok, mégis akár csodákra is képesek. Egy kicsit nagyobb odafigyelés, szorgalom és igyekezet pedig meghozhatja számunkra a várva várt figyelmet, amiből akár fizetésemelés vagy előléptetés is lehet.

Olykor elegendő, ha csak kisebb, szinte észrevétlen változásokat vezetünk be az életünkben, a munkához való hozzáállásunkban, és máris „beindul a szekér”. Olyan feladatokat kapunk, amelyek magukban hordozzák az előrébb lépés lehetőségét, amik arra utalnak, hogy megbecsülnek bennünket, bíznak bennünk a munkáltatóink. De a kitartás és a szorgalom akár előléptetéssel és fizetésemeléssel is járhat. Vagyis minél hamarabb vágunk bele a változtatásba, annál hamarabb juthatunk el arra a szintre, hogy a várva várt elismerést megkapjuk. Garancia persze semmire nincs, de ha meg sem próbáljuk…

Fotó: Pexels/startupstockphotos.com

Fotó: Pexels/startupstockphotos.com

Jótanácsok a változáshoz

Végezzük el mindig határidő előtt a számunkra kijelölt feladatot. De az sem baj, ha olykor elvégzünk egy kis extra munkát is, anélkül hogy kérnék. Nem kell túlzásba esni, de ha néha megcsillogtatjuk a tudásunkat, azt a főnökeink is észrevehetik.

Beszélgessünk a kollégáinkkal – persze ne a munka rovására. Ahogyan egy-két szót nyugodtan válthatunk a főnökeinkkel is, ha éppen összefutunk a folyosón vagy a parkolóban. A lényeg, hogy ápoljuk a munkahelyi kapcsolatainkat, hiszen sosem lehet tudni, honnan jöhet legközelebb egy kis segítség a számunkra.

Ünnepeljük meg a kisebb sikereinket is. Vagy akár azt is, ha elvégeztünk egy nagyobb projektet. Vegyünk egy szelet tortát, vagy valami szépet magunknak, örüljünk annak, hogy jól dolgoztunk. A jutalom az jutalom, akárhonnan is érkezik.

Ne féljünk a pozitív, építő kritikától. Alkalomadtán, negyedévente vagy félévente nyugodtan rákérdezhetünk a közvetlen főnökünknél, szerinte hogyan dolgozunk, mi az, amit jól csinálunk, és mi az, amit rosszul, vagy másképp kellene. Egyrészt tetszhet ez a hozzáállás a főnökünknek, másrészt a válaszból tanulhatunk, és segíthet abban, hogy megfelelő irányban változzunk.