Siker

3 hiba, amit mindannyian elkövetünk a reptéren

Karácsony tájékán könnyen előfordulhat, hogy olyan családtagokat látogatunk, akik messze élnek, és repülnünk kell ahhoz, hogy együtt tudjuk tölteni velük az ünnepeket. Ha a reptéren járunk, ezt a három hibát érdemes elkerülni, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben eljussunk az úti célunkig.

A helyszínen akarunk becsekkolni

A helyszíni utasfelvétel körülményes és időigényes dolog, sokkal egyszerűbb, ha ezt már online megtesszük, akár egy héttel az utazás előtt is. A legtöbb légitársaság küld e-mailt arról, ha már el tudjuk végezni a megfelelő lépéseket, és néhányan még azt is megengedik, hogy díjmentesen ülőhelyet is válasszunk, így érdemes minél előbb megcsinálni az utasfelvételt. A fapados járatok általában erre nem adnak lehetőséget, de így is automatikusan jobb helyre sorolnak minket, ha minél előbb becsekkolunk.

Fotó: iStock.com/riskms

Fotó: iStock.com/riskms

Nem viszünk magunkkal nassolnivalót

A reptéri ételek híresen drágák, ráadásul azonkívül, hogy meleg ételt ehetünk, nem kapunk semmi extrát az itt kapható élelmiszerektől. A túlárazott fogások helyett vigyünk inkább magunkkal otthonról csomagolt ételt, egyáltalán nem ciki szendvicset majszolgatni, míg más a kétezer forintos gyorséttermi menüjét eszi. Arra azonban figyeljünk, hogy csak nagyon kis méretű folyadékot tudunk magunkkal vinni a biztonsági ellenőrzésen túlra, így ha egy szép nagy adag kávét szeretnénk meginni a hajnali utazás előtt, azt még az ellenőrzés előtt tegyük meg.

Rosszul öltözünk fel

Az öltözködésnél nemcsak arra kell figyelnünk, hogy a célországnak megfelelő ruházatot vegyünk fel, hanem arra is, hogy az esetleges késést elkerülhessük a biztonsági ellenőrzésnél. Szerencsésebb, ha olyan lábbelit választunk, amiből könnyű kibújni, és utána könnyű fel is venni, és minél kevesebb fémtartalmú ruhadarabot veszünk magunkra, hiszen ezeket úgyis le kell majd vennünk, ha átsétálunk a biztonsági kapun. Ezzel a módszerrel nagyon ügyesen megrövidíthetjük az ellenőrzésen töltött időnket, és értékes perceket is nyerhetünk.