Siker

Hibák, amiket csomagolás közben elkövethetünk

Persze olyan nagy hibákat nem lehet véteni az ajándékok becsomagolásánál, de azért jobb mindenre felkészülni, vagy előállni egy jó ötlettel, ha mégis valami probléma merülne fel a csomagolópapír, az olló, a ragasztó és a szalag körül. Hogy mire figyeljünk, milyen hibákat követhetünk el az ajándékok csomagolása közben? Mutatjuk!

Az egyik „klasszikus” hiba, ami sokunkkal előfordulhatott már, hogy csomagolás közben elfogynak az anyagok, amikkel dolgozunk. Vagy a csomagolópapírból van 20 centivel kevesebb, vagy a kötözőszalagból. Elfogy a cellux, a ragasztó – mi meg ott állunk (ülünk) a félig becsomagolt dobozzal a kezünkben, és bosszankodva vesszük tudomásul, hogy mehetünk újra vásárolni.

Túl nagy vagy túl kicsi papír

Gyakori hiba az is, hogy bár van elegendő csomagolóanyagunk, mégsem tudjuk megfelelő méretre vágni. Vagy túl nagy darabba csomagoljuk a meglepetést, vagy túl kicsit vágunk belőle, és akkor vághatunk újabb darabot. Próbáljuk ki a négyujjas szabályt: az ajándék minden oldalához adjunk még négyujjnyi hosszú csomagolópapírt, az biztosan elegendő lesz.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Csomagolópapír helyett papírtasak

Meglehetősen szép és ünnepi mintával ellátott ajándéktáskákat és papírtasakokat vásárolhatunk, amikbe egyszerűen csak beletesszük az ajándékot, és kész is vagyunk a csomagolással. Csakhogy a saját magunk által csomagolt ajándék sokkal izgalmasabb, sokkal jobb kibontani, sokkal nagyobb az értéke, mint amikor csak „beledobjuk” egy papírtasakba.

Gyorsan csomagolunk

Ha nem hagyunk elég időt magunknak a csomagoláshoz, könnyen összecsaphatjuk az egészet. Szánjunk rá megfelelő mennyiségű időt, többet, mint amire elsőre gondolunk, hogy ne kelljen kapkodnunk, emiatt ne legyen csúnya vagy szedett-vedett a csomagolásunk.

Idegeskedünk közben

A kreativitás egyik legnagyobb akadálya az idegeskedés. Ha elég időt szánunk a csomagolásra, akkor végül is nincs okunk miért idegeskedni. Csomagoljuk a szeretteinknek vásárolt vagy készített kincseket, mi lehet ennél szuperebb dolog a világon abban a pillanatban?