Siker

Néhány apróság, ami segíthet, hogy megszabaduljunk a stressztől

Elkerülni szinte lehetetlen, hiszen valamilyen formában mindannyiunkat ér stressz. Holnap újra hétfő, sokan talán most idegeskedünk a reggeli munka és a közelgő karácsonyi rohanás miatt. Ahelyett, hogy szoronganák, inkább tanuljuk meg kezelni a felgyülemlett stresszt, és jöjjünk rá, hogy szabadulhatunk meg tőle leghamarabb.

Zenehallgatás

Van, akinek a lassú, érzelmes számok, másnak vad, felszabadult rockzene segít leküzdeni a stresszt. Ne törődjünk semmivel, csak tekerjük fel a hangerőt, vagy tegyük fel a fejhallgatót, és adjuk át magunknak a zene sodrásának.

Fotó: iStock.com/Oinegue

Fotó: iStock.com/Oinegue

Ne legyünk mindig elérhetőek

Néha kell egy kis egyedüllét, de manapság, az okostelefonok világában, ez már szinte teljesen lehetetlen. Ha csak nem „kapcsoljuk ki magunkat” tudatosan egy kicsit a körforgásból, nem jutunk egy lélegzetvételnyi időhöz sem.

Élvezzük a semmittevést

Ne törődjünk a mosogatnivalóval vagy más házimunkával, ne gondoljunk a holnapra, semmi olyasmire, amit a kötelesség listába kellene sorolnunk. Csak dőljünk hátra, olvassunk, nézzünk meg egy jó filmet, és egyszerűen ne csináljunk semmi fontosat.

Sportoljunk

A meditáció is segíthet, de sokaknak épp a testmozgás, a sport az, ami a leghatékonyabb eszközük, ha stresszlevezetésről van szó. Ha már úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, fogjuk a futócipőt, és irány a park. Ha a lassabb mozgást kedveljük, végezzünk el pár jógagyakorlatot és figyeljünk a légzésünkre.

Tanuljunk meg nemet mondani

Sokszor azért stresszelünk, mert mások folyamatos elvárásokat támasztanak felénk. Fontos, hogy tudjunk bizonyítani, de az is fontos, hogy megtaláljuk a belső békénket. Ha úgy érezzük, hogy már túl sok az elvárás, és szeretnénk inkább magunkra koncentrálni, merjünk nemet mondani.