Siker

Így legyünk mindennap egy kicsit pozitívabbak

Teljesen szemléletet váltani nagyon nehéz, és nem megy egyik pillanatról a másikra, ne is várjunk el magunktól ekkora változást. Azt azonban megtehetjük, hogy mindennap egy kicsit pozitívabban szemléljük a minket körülvevő világot. Íme 10 olyan kis trükk, ami segíthet, hogy mindennap egyre szebb színben lássuk az életet és benne magunkat.

Ne vesztegessük az időnket pletykákra

A pletykálással és a mások pletykáinak meghallgatásával csak magunkat mérgezzük. Tartsuk távol magunkat az ilyesmitől, és sokkal szebbnek fog tűnni a világ.

Legyünk önmagunk

Ha azzal telnek a napjaink, hogy folyamatosan próbáljuk megjátszani magunkat, az bizony nagyon kimerő. Legyünk önmagunk, az a leghitelesebb.

Fotó: iStock.com/_chupacabra_

Fotó: iStock.com/_chupacabra_

Egy napot se hagyjunk ki ölelés nélkül

A párunkat, szüleinket, gyerekünket, egy jó barátot, a kutyánkat. Az ölelés sok jó érzést szabadít fel bennünk, ne vonjuk meg magunktól.

Legyünk kedvesek

Kedvesnek lenni nemcsak azért jó, mert örömet szerzünk a másik embernek, hanem mert egyszerűen jó érzés. Ajándékozzuk meg magunkat is azzal, hogy kedvesek vagyunk.

Ne vitatkozzunk

Vannak viták, amikbe egyszerűen nem érdemes belemenni, mert sehova sem vezetnek. Ismerjük fel ezeket, és előzzük meg.

Nevessünk

Felszabadultan, hangosan, szabadon, akkor, amikor nekünk jólesik. Nincs is jobb érzés, mint átadni magunkat egy önfeledt nevetésnek.

Ne felejtsünk el játszani

Hiszen hiába nőttünk már fel, a játék mindig egy pillanat alatt visszacsempészhet minket a fiatalságunkba.

Mozogjunk

Sétáljunk, sportoljunk, élvezzük, hogy urai vagyunk a testünknek, és azt tehetünk, ami jólesik, hiszen ez hatalmas lehetőség.

Relaxáljunk

Adjunk magunknak mindennap néhány percet a szellemi feltöltődésre, amikor megtisztítjuk magunkat a káros, negatív gondolatoktól.

Aludjunk eleget

A regenerálódáshoz elengedhetetlen, így mindig fordítsunk elég időt az alvásra. Ha kipihentek vagyunk, sokkal könnyebb meglátni az élet szépségeit.