Siker

6 dolog, ami segít, hogy jobban szeressük önmagunkat

Kezdjük a hétvégét egy kis önbizalom-növeléssel, hiszen hogyan is élvezhetnénk a szabadnapjainkat, ha állandóan szorongunk valami miatt, úgy érezzük, hogy sikertelenek és boldogtalanok vagyunk. Ha az önbizalmunk rendben van, az önszeretet belülről fakad és természetes. De ha valami elromlott, bizony dolgoznunk kell érte, hogy újra örömmel nézzünk a tükörbe, és szeressük azt, aki visszanéz ránk.

Ne legyünk szőrszálhasogatóak

Mármint saját magunkkal. Az állandó önkritika és a saját magunkkal szembeni szőrszálhasogatás ugyanis csak ront a helyzeten. Kezdjük újra a párbeszédet a fejünkben, és válasszunk másik hangnemet, legyünk kedvesek önmagunkhoz.

Vezessünk pozitív naplót

Könnyebb szem előtt tartani a jó dolgokat, ha leírjuk őket. Lehet az egy füzet vagy egy blog, a lényeg, hogy jegyezzük fel azokat a pozitív dolgokat, amik miatt szerethetjük önmagunkat.

Fotó: iStock.com/SanneBerg

Fotó: iStock.com/SanneBerg

Mozogjunk

Mindig oda lyukadunk ki, hogy bármilyen lelkiállapotban is vagyunk, az edzés mindig segít, hogy helyrejöjjünk. Vegyük ezt komolyan.

Tegyük az első helyre, hogy mit szeretnénk

Ne foglalkozzunk mások igényeivel, gondoljuk át, hogy mi az, amire vágyunk, amitől boldogabbak lennénk, és azt tegyük. Ne szégyelljük magunkat amiatt, hogy vannak vágyaink, és azok a legfontosabbak számunkra.

Szabaduljunk meg a mérgező kapcsolatainktól

Mert bizony az önutálat hátterében sokszor nemcsak mi magunk állunk, hanem egy olyan „barát” vagy olyan munkahelyi légkör, amely igazán mérgezően hat ránk. Próbáljunk elszakadni ezektől, és olyan emberekkel tölteni az időnket, aki jó hatással vannak ránk.

Tanuljuk meg élvezni az egyedüllétet

Talán az, hogy nem vagyunk jóban önmagunkkal, azért alakult ki bennünk, mert egyedül vagyunk, és úgy érezzük, hogy ezáltal értéktelenek is vagyunk. De ez nem igaz. Tanuljuk meg értékelni és élvezni az egyedül töltött perceket, és más szemmel fogjuk nézni a világot és saját magunkat.