Otthon

Hihetetlen, mire jó egyetlen tubus fogkrém

A fogkrém nem csak arra alkalmas, hogy megtisztítsa a fogainkat. A háztartás több pontján sikerrel alkalmazhatjuk. Ezért érdemes plusz tubussal otthon tartani egyéb esetekre.

Nem ellenfél többé a pattanás és a szúnyogcsípés. Ellencsapást mérhetünk rájuk a fogkrémünkkel. Csak kenjük be éjszakára a piros pöttyöket és reggel mossuk le róla a fogkrémet. Sokkal kisebbek lesznek és gyorsabban elmúlnak.

A fogkrém a szépségápolástól a cipő tisztításig mindenre használható a háztartásban. Fotó: shutterstock/Tasha Cherkasova

A fogkrém a szépségápolástól a cipő tisztításig mindenre használható a háztartásban. Fotó: shutterstock/Tasha Cherkasova

Az ékszereinket is ragyogóvá tehetjük fogkrémmel. Főleg a fehérítős fogkrémmel lehet remek eredményt elérni. Csak kenjük be bőven fogkrémmel az ékszereket és egy mosogatószivacs segítségével alaposan dörzsöljük át őket. Ha nincs fehérítős fogkrém otthon, akkor jó a sima is, de tegyünk rá legalább egy teáskanálnyi szódabikarbónát. A dörzsölés után öblítsük le, puha ronggyal dörzsöljük át őket és szebbek lesznek, mint újkorukban.

Ha netán kifogytunk a körömlakk lemosóból, de pattogzik le a festék a körmünkről, akkor segítségünkre lehet a fokrém. Kenjük be vele a körmünket, hagyjuk rajta egy darabig, majd puha körömkefével dörzsöljük át. Mossuk le és máris lejön a körömlakk.

Ha otthon festjük a hajunkat, sokszor előfordul, hogy nyomot hagy a festék a bőrünkön. Ezt is eltávolíthatjuk fogkrémmel.

Amikor főzünk, gyakran hagymaszagú marad a kezünk. Ezen is segít egy kis fogkrém. Mossunk vele kezet úgy, mintha szappan lenne és máris eltűntek a szagok a kezünkről.

A szőnyegek foltjainak is búcsút lehet mondani, ha ráteszünk egy kis fogkrémet, megdörzsöljük, langyos vizes szivaccsal áttöröljük, majd tiszta textillel felitatjuk a vizet róla. A legolcsóbb szőnyegtisztító.

A sportcipők fehér gumi szélét is remekül fehérré lehet ismét varázsolni egy kis fogkrém és egy kiszolgált fogkefe segítségével. Kenjük rá és dörzsöljük a fogkefével addig, amíg tiszta nem lesz. Ezután egy nedves ronggyal töröljük át és már vakítóan fehér ismét a gumi rész.