Otthon

Felelősséggel tartozol érte!

A felelős állattartásra hívák fel a figyelmet a a férfi- és a női vízilabda-válogatott tagjai, amikor a kvangdzsui vizes világbajnokságra készülve együtt edzettek a REX Kutyaotthon pártfogoltjaival.

A vízilabdások a REX Kutyaotthon budapesti agilty pályáján futottak együtt és foglalkoztak az ebekkel, akik közül volt már, aki gazdára talált és volt olyan, aki még nem.

Megmozgattásk a menhelyi kutyákat a vélogatott vizilabdások.

Megmozgattásk a menhelyi kutyákat a vélogatott vizilabdások.

A sportolók az E.ON állatvédelmi programjához csatlakoztak. A befogadott kutyáknak ugyanis nem csak az étel, a hajlék és az állatorvosi kezelés a fontos, hanem a mozgás is. A közös edzéssel arra hívták fel a figyelmet a sportolók és a menhely, hogy az állatok tartása és örökbefogadása felelősséggel jár.

Kép1

-A felelős állattartás mellett fontos a felelős örökbefogadás is. A kutyát, akivel dolgoztam Ronnak, majd Bobinak hívták, így amikor sajnos másodszor is menhelyre került, már a Ronbobi nevet kapta. Az örökbefogadás tényleg felelősséggel jár, ezt nem szabad elfelejtenünk! – mondta az edzés után Illés Anna, a női vízilabda-válogatott játékosa. Anna egy 10 éves kutyával végezte a szárazedzést, aki nem először gazdátlan.

A kutyák átmozgatásához sok önkéntes munkájára is szüksége van a menhelynek. – Önkéntesek nélkül nem is tudnánk működni, hiszen az itt lévő több mint 250 állatot nem tudná a naponta itt dolgozó 2-3 kollégánk nélkülük ellátni. Ők a meghosszabbított kezeink. Ezért is örültünk annak, hogy az E.ON és a vízilabda válogatott tagjai segítettek nekünk – mondta Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója.

Kép4

Az energiacég számos állatvédelmi programban részt vállal, sokféleképpen támogatja az állatok védelmét. Ahogy már korábban megírtuk a vörös vércséknek is biztosítanak hajlékot.

Kép2

-Az E.ON-nál azt valljuk, felelősek vagyunk a környezetünkért, ebbe természetesen a velünk élő háziállatok is beletartoznak. Állatvédelmi programsorozatunk egyik megható állomása ez, hiszen közel 150 kutya vár a REX-nél gazdára. Reméljük, támogatásunkkal mi is ösztönözhetjük a mentett négylábúak örökbefogadását – mondta Zavaros Dóra, az E.ON vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozó munkatársa.