Otthon

Légfrissítő az ablakunkban

Panelben laksz vagy egy öreg bérházban? Mindig szerettél volna kertet magadnak? Most megtudhatod hogyan fogj hozzá.

Vagy azért mert régen a nagymamádnál, ahol a szünidőket töltötted olyan jó volt a zöld fűben hemperegni. Vagy éppen ellenkezőleg, azért, mert soha nem éltél kertes házban.

shutterstock_53200141

Ha ügyes vagy az ablakodban is teremthetsz színpompás kertet magadnak. Ha okosan válogatod össze a növényeket, egész nyáron lesz virág az ablakodban. És, ha a virágok közé illatos növényeket is ültetsz, akkor valahányszor kinyitod az ablakot, finom, friss illat árad a szobádba.

Szükséged lesz egy virágládára, konzolokra vagy drótokra, amelyekkel a párkányhoz erősíted a ládát, általános virágföldre, és egy kis mulcsra.

Mielőtt ültetni kezdesz, háromnegyedig töltsd fel a ládádat földdel. Először próbálgasd a növények elrendezését. Csak, ha már biztos vagy benne, hogy melyiket, hová ülteted, akkor szórd a maradék földet rájuk, ezután jöhet a mulcs, amely védi a földet a kiszáradástól, majd az alapos locsolás.

A láda peremére ültess kúszónövényeket, például illatos ternyét, vagy kúszó rozmaringot, azért, hogy a peremről elomolva eltakarják a virágládádat. A ládád végébe nagy levelű, feltűnő növényeket helyezz, mert ezek optikailag megnagyobbítják a ládádat. A magasabbra növő növényeket ültesd középre, a legjobbak a nem túl sűrű virágok, például a hölgyestike vagy dohánynövény, mert nem takarják el a kilátást.