Otthon

Tűzfalra szállt a Szépnagymadár

A Szépnagymadár nevet viselő kócsag tavaly egy Újbudai tűzfalra „szállt”.

A tűzfalfestésekre szakosodott Színes Város csoport és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a MOME tavaly egy tervezőgrafikai kurzust indított, amely gyakorlati feladattal zárult.

kócsag jó
fotó: Színes Város

A közönség interneten szavazott a tervekről, és Zsuffa Zsanna Lídia kócsagját választotta ki megvalósításra. Ezt aztán fel is festették egy 11. kerületi tűzfalra.

A Szépnagymadár nevet viselő kócsag egy Újbudai tűzfalra „szállt” föl . A 300 négyzetméternél is nagyobb alkotás a Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasházon mai is látható. S látható lesz a jövőben is

Pedig egy ideig veszélyben volt. Át akarták festeni. Az idén ugyanis ismét véget ért egy tervező grafikai kurzus. A tervek felkerültek az internetre, újra lehetett szavazni arról, hogy melyik Bauhaus témájú alkotással cseréljen helyet a kócsag. Az átfestés ellen azonban a környéken lakók tiltakoztak, s egy petíciót is megfogalmaztak, melynek hatására Vargha Balázs a MOME Tervezőgrafikai Tanszékének vezetője azt mondta, hogy ebből is látható a mekkora ereje van egy ilyen grafikának.

Arról azonban még nem született döntés, hogy ha a kócsag marad, akkor hová kerül az idén nyertes pályamű Weiszer Márk és Fazekas István grafikája

Mivel azonban tűzfalból meglehetősen sok van Budapesten, bizonyára találnak majd helyet neki.