Egyéb

Ez a leghatásosabb olaj a bőr öregedése ellen

Sajnos, amikor a bőr természetes olajtermelése csökken, elkezdenek kialakulni a ráncok, szarkalábak s idővel a bőr is megereszkedik. Ezért a bőrápolásban legfontosabb az elveszett olajak pótlása.

Ezek az olajok nagy mennyiségben antioxidánsokat tartalmaznak, amely képesek felvenni a harcot az ultraviola (UV) sugárzásból és a környezeti szennyezőanyagokból származó szabadgyökök által okozott károkkal.

Fotó: iStock.com/ThomFoto

Fotó: iStock.com/ThomFoto

Nem mindegy azonban, hogy milyen olajat választunk. Mind közül a legjobb az argánolaj
Az argánolajat egy különleges fából sajtolják, amely csak Marokkóban található. 80 százalékban zsírsavakból áll. A benne található A- és E vitamin csökkenti a ráncok, szarkalábak, májfoltok és a megereszkedett bőr láthatóságát. 2015-ben, a Clinical Interventions in Aging című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az argánolaj rendszeres, napi szintű szedésével és/vagy külsődleges alkalmazásával fiatalosabbá tehető a bőr, mivel javul a bőr rugalmassága.
Az argánolaj gyorsan felszívódik, és nem marad tőle olajos érzetű a bőr. Mindenféle bőrtípusnak ajánlott a használata, beleértve a zsíros és az érzékeny bőrtípusúakat is.
• Miután alaposan megtisztítottad a bőröd, csepegtess néhány csepp argánolajat a tenyeredbe, és körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozd be. Ezt minden nap lefekvés előtt ismételd meg.
• Egy evőkanál étkezésre felhasználható argánolaj rendszeres fogyasztásával pedig a bőröd is szebb lesz; az olaj dióra hasonlító íze pedig gazdagabbá teszi az édes és sós ételeket.