Otthon

Kézzel készített dekorációk és ajándékok, amikkel szebbé varázsolhatjuk az ünnepeket

Csináld magad! Hiszen köztudott, hogy a személyesen elkészített dekorációnak vagy ajándékoknak még nagyobb ereje lehet, mint azoknak, amiket a boltban vásároltunk. Készítésük közben hallgathathatunk karácsonyi zenéket – szuper lehetőség, hogy még inkább ráhangolódjunk a közelgő karácsonyra. Az ajándékok megalkotása közben pedig végig arra a személyre gondolhatunk, akinek éppen készítjük – így még szebb, még személyesebb lehet a meglepetés.

Nem kell hozzá előképzettség, hogy dekorációkat vagy ajándékokat készítsünk a szeretteinknek. Ha tudunk bánni az ollóval és a ragasztóval, könnyedén elkészíthetjük azokat. Persze egy kis kreativitás, szépérzék nem árt, de azzal mindannyian rendelkezünk. Az ehető ajándékok, csokis finomságok elkészítésekor pedig bizonyára magunknak is marad egy-egy „fölösleges” vagy „selejt”, ami segítségével leellenőrizhetjük, hogy jó munkát végeztünk-e.

Kezdjük a dekorációval

A lakásunk feldíszítését bizonyára már december elején elvégeztük, de egy-egy dísz mindig elfér még a lakásban, egy kicsit különlegesebbé tehetjük az ünnep napjait, vagy készíthetünk díszeket a karácsonyfára. Ha nem tudjuk, hogy hol kezdjünk hozzá, íme egy kis segítség! Nézzük meg, listázzuk ki, mi minden szükséges a számunkra leginkább tetszetős dekorációhoz, és délután, estefelé hozzá is láthatunk. Ami még jobb: vonjuk be a gyerekeket is. Ők is biztosan szívesen ragasztgatnak, nem beszélve arról, hogy az általuk készített karácsonyi díszek értéke felbecsülhetetlen.

 

 

 

 

 

 

 

DIY és ehető ajándékok

Talán már minden ajándékot beszereztünk, de ha mégsem, vagy esetleg valamilyen kisebb, úgynevezett „kísérő” ajándékot szeretnénk adni valamelyik szerettünknek, akkor jó ötlet lehet a saját magunk által, kézzel készített (DIY) meglepetés. Sőt ehető, csokis és nagyon finom édességeket is becsomagolhatunk, ezek nemcsak szépek, de ízletesek is, amivel minden bizonnyal örömet szerezhetünk bárkinek, akinek odaadjuk. Egy szép csomagolásban szuper ajándék, az egyik legegyedibb meglepetés lehet annak, akinek szánjuk. Hogy minél személyesebbre készíthessük, az már csak a saját kreativitásunkon múlik. Alapötleteket pedig találhatunk többek között ezekben a videókban is.

 

 

 

 

A témával Kreatív ünnepek címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül ma is 17.05-kor kezdődő adása. A stúdióban beszélget Tímár Böske, Szöllősi Rita és Tóth Krisztina, valamint meglepetésvendég is érkezik hozzánk.

A tegnapi műsort ezen a linken nézhetjük meg, vagy 21.35-kor a Duna Worldön és 7.40-kor a Dunán.