Otthon

Hogyan figyeljünk oda a bőrünkre a téli hidegben?

Télen értelemszerűen nagyon hideg van, ami megviselheti a bőrünket. Azon felül, hogy ilyenkor sokkal kevesebbet süt a nap és ezáltal D-vitamin-hiány is felléphet a szervezetünkben, érdemes odafigyelni, hogy ne legyen száraz, kirepedezett és dehidratált a bőrünk.

Ép testben ép lélek, szokták mondani. Ez a bőrünkre is igaz, amelynek az ápolását belülről kell megkezdenünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a borús, hideg időszakban fellépő vitaminhiányt pótoljuk. Ilyen a D-vitamin, amit a napsütés hiánya miatt igencsak csökkentett üzenmódban kapunk meg természetes formában. Emellett nem szabad megfeledkeznünk a C-vitaminról sem, ami nemcsak az immunrendszerünket erősíti, de külsőleg is alkalmazhatjuk olyan arcápolókkal, amelyek aszkorbinsavat tartalmaznak.

Fotó: iStock.com/LuckyBusiness

Fotó: iStock.com/LuckyBusiness

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a szemkörnyékünk ápolására a hidegebb időben, hiszen a rossz idő és a szél igen mély és sötét karikákat okozhat a szemünk alatt. Ezt csak mélyhidratálóval tudjuk halványítani vagy megelőzni, így egy nap se hagyjuk ki a szemkörnyék hidratálását.

Az egyik legkiritikusabb pont ilyenkor télen az arcunkon a szánk, hiszen talán ez az a rész, ahol legelőször meglátszódik a hideg, rövid idő alatt felrepedhet, mi pedig már egy igazán jóízűt sem tudunk anélkül nevetni, hogy ne fájjon a szánk. Ennek érdekében mindig használjunk ajakbalzsamot, lehetőleg akkor, ha rúzs van rajtunk, ilyenkor érdemes a rúzs alá felkenni. Az egyik legjobb alapanyag erre mindenképpen a sheavaj, amely gyönyörűvé és üdévé varázsolhatja az ajkainkat.

Természetesen az arcbőrünknek is szüksége van a hidratálásra, amelyet mind külsőleg, mind belsőleg fontos, hogy elvégezzünk. Igyunk megfelelő mennyiségű vizet, és olyan alapanyagú termékeket használjunk, amelyek nagy nedvességmegkötő képességgel rendelkeznek.