Otthon

Kik a Mikulás szánhúzói és mi a történetük?

Ma, Mikulás napján rengeteg szó esik magáról a Télapóról, ám annál kevesebbet tudunk 9 hűséges rénszarvasáról. A legenda szerint például Rudolf az 1930-as években tűnt fel, és ő csatlakozott utoljára a fehér szakállú szánhúzó csapatához.

A világ leghíresebb rénszarvasa, Rudolf utolsóként csatlakozott a Mikulás csapatához. Rudolf az Északi-sarkon született, ám kiskorában nem játszott a többiekkel, mert piros orra miatt kiközösítették. Az egyik ünnepen vastag és nagy köd keletkezett az Északi-sarkon, ekkor pedig a Télapó rájött, hogy Rudolf az orrával irányíthatja őt, és ezzel utat mutathat. Ennek köszönhetően mindenki megkapta az ajándékát, és ezután nem meglepő módon Rudolf vezette a rénszarvascsapatot.

Fotó: unsplash.com/ivariskrutainis

Üstökös

A Blorouis-üstökös után kapta a nevét. Néha nagyon magas, de mindenképpen erős. Mindig a problémára összpontosít, és különleges vezetői képességekkel rendelkezik.

Íjas

Nagyon nagy a szeretetéhsége, de terhelhető is, emellett pedig finoman irányítja a csapatot, és rendkívül bátor!

Csillag

Leginkább szépsége miatt híres, ráadásul Íjasba szerelmes. Minden esetben lehet rá számítani, kitartó és soha nem fárad el. Játékos, de mindig sokat tesz azért, hogy az ajándékok időben eljussanak a gyerekekhez.

Táncos

Táncos meglepő módon sokat táncol, nagyon sportos és rendkívül gyors, így képes kikerülni az akadályokat. Igen kecses és elegáns.

Pompás

Ezt talán kevesen tudják, de ő Táncos ikertestvére, annak ellenére, hogy kevés bennük a hasonlóság. Ő egy igazi csapatjátékos, aki nagyon keményen dolgozik azért, hgy időben megérkezzenek az ajándékok.

Villám

Villám a svájci Alpokban nőtt fel, ráadásul a Mikulás csapatának egyik legagresszívabb tagja. Ő a Télapó iránytűje.

Táltos

Táltos már kölyökkorában is mindig versenyezni akart, így nagyon komolyan veszi a munkáját. Ő a világ legjobban repülő rénszarvasa.

Ágas

Ágasról viszonylag keveset tudunk, aki egy nagyon büszke állat, ennek ellenére nem beképzelt. Bízik a saját képességeiben, ő a legelismertebb tagja a Mikulás csapatának.