Otthon

Így tegyük a mikuláscsomagot egészségessé

December 6-a a gyerekek számára az egyik legjobban várt nap, hiszen a csodákban való hit mellett sok csokit is kapnak. A mikuláscsomagnak azonban nem kell feltétlenül teljesen egészségtelennek lennie, ám azt sem jelenti, hogy semmilyen csokinak nem szabad belekerülnie!

A gyerekek imádják a csokit, ez tény, mi pedig szeretjük ezen a napon meglepni őket sok-sok finomsággal. Ha azonban fontos számunkra gyermekünk egészsége, akkor érdemes trükkökkel belecsempészni a csomagjukba pár egészséges falatot is, amivel már kiskorban rászoktathatjuk a piciket a tudatos és egészséges táplálkozásra.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Ne féljünk a csokitól

A csoki nem gonosz, és természetesen nem is kell megvonni a gyerekektől, főleg nem december 6-án. Arra azonban érdemes figyelnünk, hogy jó minőségű, akár kézműves édességek kerüljenek a mikuláscsomagba, amelyek nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy tartósítószert. Az is praktikus, ha olyan csokoládét választunk, amely nyírfacukorral vagy más édesítőszerekkel készült a szokásos fehér cukor helyett.

Gyümölcs

A mikuláscsomagokba alapvetően szoktunk tenni mandarint, ezt ebben az évben se hagyjuk ki! Emellé rakhatunk földimogyorót és különböző aszalt gyümölcsöket is. Ha adhatunk egy tippet, akkor az aszalt vörös áfonyát semmiképpen ne hagyjuk ki a csomagból, nemcsak finom, de nagyon egészséges is, hiszen az áfonya gazdag antioxidánsokban.

A házi mindig a legjobb

Érdemes időt szánnunk a mikuláscsomag elkészítésére, ezalatt pedig azt értjük, hogy már előző nap készíthetünk saját kezűleg finom és mindamellett egészséges süteményeket. Így biztosan fogjuk tudni, hogy mi van az édességben, ráadásul használhatunk egészséges összetevőket; tehéntej helyett mandulaitalt, liszt helyett gluténmentes lisztkeveréket, fehér cukor helyett nyírfacukrot.